31.6 C
Chania
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2026

Στα Χανιά το επετειακό 10ο SouthBreak Jam

Ημερομηνία:

Για δέκατη συνεχή χρονιά, τα Χανιά φιλοξενούν το SouthBreak Jam, μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις Breakdance και Streetdance στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026, στις 17:00, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η επετειακή διοργάνωση συγκεντρώνει περισσότερους από 100 χορευτές από 16 χώρες, οι οποίοι θα διαγωνιστούν διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα, καθώς και την πρόκρισή τους στο διεθνές event Legits Blast στη Σλοβακία. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια Breakdance και Streetdance για όλες τις ηλικίες με καταξιωμένους χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε για τη διοργάνωση, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Ιωάννης Γιαννακάκης, συνεχάρη τους διοργανωτές για τη σταθερή πορεία του θεσμού, επισημαίνοντας ότι μέσα σε δέκα χρόνια το SouthBreak Jam έχει εξελιχθεί σε μια διοργάνωση με διεθνή αναγνώριση, η οποία φέρνει στα Χανιά νέους ανθρώπους, διαφορετικές κουλτούρες και δημιουργική έκφραση. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη δυναμική της street κουλτούρας μέσα από την οργάνωση, τη συνεργασία και τον σεβασμό στους κανόνες, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει το πολιτιστικό πρόγραμμα της πόλης και ενισχύει τον σύγχρονο χαρακτήρα της.

Από την πλευρά του, ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Μάνος Κατσιαδάκης, σημείωσε ότι το SouthBreak Jam γεννήθηκε το 2016 από την αγάπη των διοργανωτών για το Breakdance και την κουλτούρα του hip-hop, με στόχο να φέρει στα Χανιά μια διοργάνωση που μέχρι τότε δεν υπήρχε στην Κρήτη. Όπως τόνισε, δέκα χρόνια μετά, το εγχείρημα συνεχίζει αδιάλειπτα, προσελκύοντας κορυφαίους χορευτές και κριτές από όλο τον κόσμο και προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό θέαμα.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Μάνο Κατσιαδάκη και την Ηλέκτρα Ψαράκη, ενώ αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες και φίλους του χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας τη θέση των Χανίων ως σημείου συνάντησης σημαντικών πολιτιστικών και νεανικών διοργανώσεων.

Η είσοδος για το κοινό έχει ως εξής: γενική είσοδος για άνω των 12 ετών και διαγωνιζόμενους στα 15 ευρώ, για παιδιά 7-11 ετών στα 10 ευρώ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά έως 6 ετών.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ