Στα Χανιά το νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία

Κανένα σχόλιο

Μετά τη μαζική παγκρήτια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο για την υπεράσπιση του δικαιώματος σε δωρεάν υγεία, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ διοργανώνουν νέο πανυγειονομικό συλλαλητήριο, αυτήν την φορά στα Χανιά.

Η ανακοίνωση 

Μαζική παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Φλεβάρη για την υπεράσπιση του δικαιώματος σε δωρεάν υγεία. Ήταν το μεγαλύτερο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υγεία που έχει γίνει στο Ηράκλειο με μεγάλη συμμετοχή. Για πρώτη φορά έγινε τόσο ευρεία επιτυχημένη συνεργασία 14 και πλέον διαφορετικών φορέων (Ενώσεις ιατρών ΕΣΥ, Σωματεία εργαζομένων δημόσιων νοσοκομείων και φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής και ΣΕΥΠ Κρήτης) στην οργάνωση μιας αγωνιστικής συγκέντρωσης, κάτι που αφήνει θετική παρακαταθήκη για την οργάνωση μελλοντικών κινητοποιήσεων.

"Sponsored links"

Τη στήριξή τους δήλωσαν πάνω από 140 σύλλογοι και φορείς -μεταξύ των οποίων σύλλογοι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ), εκπαιδευτικών, αρχαιολόγων, ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, εργαζομένων ΟΤΑ, συνταξιούχων, αγροτών, φοιτητών, εργατικά κέντρα κοκ.-, με εκπροσώπους αρκετών από αυτούς να δίνουν το παρών. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν και η πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ. Η πορεία, που ακολούθησε μετά τη συγκέντρωση, κατέληξε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου τα σωματεία υγειονομικών και οι ΦΣ δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αρχαιολόγων και των εργαζομένων στο μουσείο.

Ευχαριστούμε όσους προσέφεραν για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου (μουσικούς, ΚΤΕΛ). Χαιρετίζουμε τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των υγειονομικών σωματείων και ήρθαν από όλη την Κρήτη για να δώσουν τη μάχη για τη στήριξη των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής μας ενάντια στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίησή τους. Στη συγκέντρωση εκφράστηκε η αγανάκτηση για τη συρρίκνωση των δωρεάν παροχών υγείας και για την αύξηση των πληρωμών των ασθενών. Με τη δυναμική του παρουσία ο λαός της Κρήτης απέρριψε τα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο» ΕΣΥ, που περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις και μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Έδειξε την αντίθεσή του στις πολιτικές υποχρηματοδότησης της υγείας, που αφήνουν υποστελεχωμένα τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, ενισχύοντας τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

Η δύναμη του συλλογικού αγώνα μας γεμίζει κουράγιο, μας ενθαρρύνει να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού. Καλούμε το λαό να συνεχίσει το συλλογικό αγώνα για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας που θα παρέχει υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης και στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Όλοι οι φορείς που συμμετείχαμε στην οργάνωση δίνουμε επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 9 Μαρτίου στην κινητοποίηση για την υγεία στα Χανιά.

Οργανωτική Επιτροπή Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου

Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων

Σωματεία Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βενιζελείου, ΓΝ Ρεθύμνου, ΓΝ Αγίου Νικολάου, ΓΝ Σητείας, ΓΝ Νεάπολης, ΓΝ Ιεράπετρας, ΓΝ Χανίων

Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής και ΣΕΥΠ Κρήτης

Οργανωτική Επιτροπή Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live