20.2 C
Chania
Tuesday, May 13, 2025

Στα Χανιά το 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Παρών και ο Παγκόσμιος Πρόεδρος

Ημερομηνία:

Τα Χανιά υποδέχονται φέτος, μετά από δύο δεκαετίες, το 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (International Police Association – IPA), το οποίο πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 27 Απριλίου.

Το συνέδριο φιλοξενεί 310 μέλη της Ένωσης από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Πολωνία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διεθνή συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ εν ενεργεία και αποστράτων αστυνομικών.

Η εναρκτήρια τελετή πραγματοποιήθηκε για την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 18:30, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Creta Paradise Caldera. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ Γιώργος Παπακωνσταντής, Ψυχολόγος, συγγραφέας και Ταξίαρχος ε.α., ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Η Αστυνομία στη Νέα Εποχή – Προεκτάσεις και Προκλήσεις».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων περιηγήσεις σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, παρουσιάσεις της κρητικής γαστρονομίας και παράδοσης, καθώς και θεματικές καλλιτεχνικές δράσεις.

Σημαντικές παρουσίες και επετειακός χαρακτήρας

Μεταξύ των διακεκριμένων προσκεκλημένων συγκαταλέγεται ο Παγκόσμιος Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, κ. Martin Hoffmann, καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος, κ. Βλάσσιος Βαλατσός.

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος της IPA, το οποίο συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ένωση που αριθμεί 372.000 μέλη από 68 χώρες. Στόχος της Ένωσης είναι η ενίσχυση του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς, της φιλίας και της συνεργασίας, με δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μια παγκόσμια οργάνωση με κοινωνικό αποτύπωμα

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών ιδρύθηκε το 1950 και λειτουργεί με εθελοντική βάση, έχοντας ως μέλη αστυνομικούς, εν ενεργεία και αποστράτους. Εκτός από τη συνεργασία μεταξύ των μελών της, η IPA υλοποιεί δράσεις κοινωνικής προσφοράς, όπως ενημερωτικές εκστρατείες, εθελοντικές αιμοδοσίες και υποστήριξη πληγέντων περιοχών από φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί, πλημμύρες και πυρκαγιές.

Η ενεργή παρουσία της Τοπικής Διοίκησης Χανίων

Η Τοπική Διοίκηση Χανίων, η οποία συμπληρώνει φέτος 39 χρόνια δράσης, επιδιώκει την εξωστρέφεια της Αστυνομίας μέσω της συνεργασίας με φορείς και συλλόγους της περιοχής. Ενδεικτικά:

  • Το 2023 και το 2024 συμμετείχε στις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων με την ομάδα IPAtes εν δράσει, προβάλλοντας κοινωνικά μηνύματα όπως:

    • «Με πόσους τρόπους να στο πω. Όταν πιεις μην οδηγήσεις»

    • «Στον αθλητισμό δείξε πολιτισμό»

  • Διοργάνωσε ενημερωτικές ημερίδες για θέματα όπως ο αυτισμός, τα οικιακά ατυχήματα και οι πυρκαγιές, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς.

Ο Ξενώνας I.P.A. στις Στέρνες

Στις Στέρνες Ακρωτηρίου λειτουργεί ο Ξενώνας I.P.A. HOUSE, ο οποίος φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους από όλο τον κόσμο. Ο Ξενώνας περιλαμβάνεται στην Ετήσια Παγκόσμια Έκδοση της Ένωσης, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή των Χανίων σε διεθνές επίπεδο.

Το 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στα Χανιά αναδεικνύει την πόλη ως κόμβο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, τιμώντας το παρελθόν και χτίζοντας γέφυρες για το μέλλον.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνή ΜΜΕ: Δεν πάει στην Κωνσταντινούπολη ο Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της...

Ενετικά Νεώρια Χανίων: Η ελληνική εκπροσώπηση στην κορυφαία Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

Στην κορυφαία έκθεση Αρχιτεκτονικής διεθνώς, θα «βρίσκονται» τα Ενετικά...