ΔΟΕ: Στα 1.003 τα κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Μεγάλο το πρόβλημα στην Κρήτη με 1.003 κενά | Σε 5.243 ανέρχονται τα λειτουργικά κενά που έδωσε στη δημοσιότητα το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων. Σχεδόν σε όλη τη χώρα υποστηρίζει η ΔΟΕ υπάρχουν κενά που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έχουν τα πρωτεία καθώς στους δασκάλους τα κενά φθάνουν τα 1.843 ενώ στους νηπιαγωγούς τα 1.101. Επίσης κενά υπάρχουν και στις ειδικότητες καθώς στους γυμναστές η ΔΟΕ καταγράφει 401 κενά, στους μουσικούς 410 και στους καθηγητές αγγλικών 667.

Επίσης η ειδική αγωγή στην οποία παραδοσιακά προσλαμβάνονται πολλοί αναπληρωτές, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί, αριθμεί 825 κενά.

"Sponsored links"

Το Ηράκλειο είναι ο νομός με τις περισσότερες ελλείψεις αφού σε όλες τις ειδικότητες στην πρωτοβάθμια φθάνουν τις 451.

Στους τέσσερις νομούς της Κρήτης καταγράφονται 1.003 κενά. Πρόβλημα ιδιαίτερο έχουν και οι Κυκλάδες που με 349 κενά είναι η δεύτερη περιοχή σε ελλείψεις εκπαιδευτικών. Και ενώ λοιπόν η ΔΟΕ αναφέρει ότι τα κενά ξεπερνούν τις 5.000 μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο Υπουργός Παιδείας δεν φαίνεται να τα αποδέχεται αφού στην ομιλία του στη Βουλή δήλωσε:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ακούω τους συνδικαλιστές, οι οποίοι σπεύδουν, πριν ανοίξουν τα σχολεία, να ανακαλύψουν χιλιάδες κενών. Πώς τα ανακάλυψαν; ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία; Τι αξιοπιστία έχει αυτή η καταγγελία»;.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 1.237 προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (516 δάσκαλοι, 741 νηπιαγωγοί) γεγονός που αποδεικνύει ότι κενά υπάρχουν. Στα τέλη του μήνα αναμένεται ακόμα μια φάση πρόσληψης από την οποία θα φανεί και η διάθεση του Υπουργείου σχετικά με την κάλυψη των κενών.

Πηγή: ΔΟΕ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live