19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στεφάνια στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων από τους φοιτητικούς συλλόγους Εστιών ΠΚ, ΜΗΧΟΠ και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων προς τιμή των γεγονότων του Πολυτεχνείου

Ημερομηνία:

«Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε σπουδές και ζωή!»

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Εστιών ΠΚ, ΜΗΧΟΠ και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων μαζί με την συντονιστική επιτροπή μαθητών Χανίων, κατέθεσαν σήμερα στεφάνια στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων προς τιμή των γεγονότων του Πολυτεχνείου!

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και μαθητές που διοργανώνουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, διαδίδουν το επίκαιρο μήνυμά του, σε όλη την χώρα. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στο σήμερα, στην καθημερινότητα που ζει ο κάθε φοιτητής, ο κάθε νέος.

Γιατί ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σήμερα σημαίνει:

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα που θα άρουν την επέλαση της ακρίβειας, της πρωτόγνωρης ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τον λαό και την νεολαία.
  • Να δοθεί επιτέλους χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, ώστε να ανεγερθούν νέες εστίες, να καλυφθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Να αποτελεί το πτυχίο μας μοναδική προϋπόθεση για να βρίσκουμε δουλειά ως απόφοιτοι με όλα τα εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα.
  • Να μην πατήσει το πόδι της η πανεπιστημιακή αστυνομία σε κανένα ίδρυμα. Να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών που διοργάνωσε η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο και την πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, αναδεικνύοντας κάλπικους εκπροσώπους στη θέση των καταστατικά εκλεγμένων νόμιμων εκπροσώπων.

Γιατί ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ σήμερα σημαίνει:

  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο.
  • Να σταματήσει η συνεργασία των Ιδρυμάτων μας με το ΝΑΤΟ, να σταματήσει η έρευνα για πολεμικούς σκοπούς.
  • Να μην σταλεί κανένας Έλληνας φαντάρος και στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σαρώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι σύλλογοί μας ενώνουν την φωνή τους με τους υπόλοιπους συλλόγους πανελλαδικά, με τους εργαζόμενους και τους μαθητές ώστε να ακουστούν και φέτος ηχηρά, στα Χανιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...