Στην κινητοποίηση της Πέμπτης για τα Τέμπη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Κανένα σχόλιο

Στη νέα πανελλαδική απεργία που έχει ήδη προαναγγελθεί για την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου συμμετέχει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων. Η συγκέντρωση στο πλαίσιο της νέας κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου επισημαίνονται τα εξής:

“Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 10:00, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

"Sponsored links"

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν παρά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά πιεστικών εργατικών-λαϊκών προβλημάτων και επαναλαμβανόμενων γεγονότων (διαχείριση πανδημίας, εργατικά ατυχήματα, πλημμύρες, πυρκαγιές), όπου περίτρανα αποδείχτηκε ότι το αστικό κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του λαού ως περιττό «κόστος», που βλάπτει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Από τη μια δημιουργεί υποδομές για να πλειστηριάζονται εργατικές-λαϊκές κατοικίες με «ένα κλικ», και από την άλλη απουσιάζει από τα τρένα η ηλεκτρονική επιτήρηση.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ!

Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους , μαθητές και φοιτητές .Τα ταξικά σωματεία ζητούσαν από την ΓΣΣΕ  να πάρει απόφαση για Απεργία ,που δεν το έκανε βρίσκοντας προφάσεις. 

Η μεγαλειώδης Απεργία στης 8 Μάρτη  έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα περί αποκλειστικά «ανθρώπινου λάθους» στα σκουπίδια και χάραξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες.

Ένας είναι ο ένοχος!!!! 

Η πολιτική της ΝΔ και όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων που για αυτούς η λογική είναι κόστος – όφελος, όπου ως περιττό κόστος λογίζονται οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και «όφελος» θεωρούνται τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται καθημερινά και στους χώρους δουλειάς με την απουσία μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με καθημερινά εργατικά ατυχήματα.

"Sponsored links"

Αποδεικνύεται στην Υγεία με την πανδημία που τα πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας  ήταν με βάση την κερδοφορία των επιχειρηματιών του τουρισμού και των ιδιωτικών κλινικών και όχι με βάση να σωθεί ο λαός.

Αποδεικνύεται στην Παιδεία που σκάνε λέβητες, ταβάνια  πέφτουν και πλημμυρίζουν τα σχολεία των παιδιών μας!!!!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

Οι καθημερινές κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια, στις γειτονιές δυναμώνουν.

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live