Στην Κρήτη ο Αμερικανός διοικητής αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής διοίκησης στην Ευρώπη

Κανένα σχόλιο

Ο διοικητής της αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη ταξίαρχος Γκρέγκορι Μπρέιντι επισκέφθηκε, προχθες, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου το πεδίο βολής Κρήτης.

Ο ταξίαρχος Μπρέιντι έγινε δεκτός από τον διοικητή του πεδίου βολής υποστράτηγο Κωνσταντίνο Καρατσίν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), ο ταξίαρχος ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες του πεδίου βολής.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν λεπτομέρειες αναφορικά με τη διεξαγωγή βολών το Νοέμβριο 2020, με την συμμετοχή προσωπικού των ΗΠΑ, καθώς και θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας του πεδίου βολής Κρήτης με την αντιαεροπορική και αντιπυραυλική διοίκηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών.

"Sponsored links"

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πεδίο βολής Κρήτης κατασκευάστηκε με κονδύλια του ΝΑΤΟ στο Ακρωτήριο Χανίων κατά την περίοδο 1964 -1968, με βάση την «Πολυμερή Συμφωνία» που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 1964 από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Δυτική Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Σήμερα, το πεδίο χρησιμοποιείται σε μόνιμη βάση από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ολλανδία, ως ιδρυτικά μέλη της εν λόγω συμφωνίας.

Στη συνέχεια, ο ταξίαρχος Μπρέιντι μετέβη στο Κέντρο Αριστείας της ενοποιημένης αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής του σμήναρχος Ευάγγελος Τζήκας.

Ο σμήναρχος ενημέρωσε τον ταξίαρχο Μπρέιντι για την αποστολή, τη δομή και τις δυνατότητες του νεοσύστατου Κέντρου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε μελλοντική συνεργασία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live