25.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν

Ημερομηνία:

Μεγάλη τιμή και χαρά και κυρίως ευλογία  για την παροικία των Αρμενίων στην Κρήτη θα είναι η ολιγοήμερη επίσκεψη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας κ.κ.  Σαχάκ Μασαλιάν.

Η άφιξη του μακαριότατου Πατριάρχη αναμένεται τη Δευτέρα  17 Ιουνίου στις 21:15 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου θα τον υποδεχτούν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος , ο τοποτηρητής του μητροπολίτη της Αγίας Αρμενικής Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμανδρίτης Χορέν Αρακελιάν,ο  Αποστολικός Τοποτηρητής της Εξαρχίας των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών  Hovsep Bezazian ,ο Αιδεσιμότατος Αρμενικής Ευαγγελικής Εκκλησίας  Βιγκεν Τσολακιαν, ο γενικός  Ποιμένας Αρμενίων Κρήτης αρχιεπίσκοπος Γεζνικ Πετροσιαν, ο Αναπληρωτής περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και εκπρόσωποι της Κρητικής παροικίας των Αρμενίων.

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Σαχάκ Μασαλιάν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης, με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, το δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, εκπροσώπους της παροικίας στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί, στην αρχαιότερη εκκλησία που σώζεται στην Ευρώπη, στον «Άγιο Ιωάννη τον  Πρόδρομο» που βρίσκεται στην οδό Λασθένους 12 στην περιοχή «Καμαράκι» του Ηρακλείου.

Ο μακαριότατος πατριάρχης θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή καθώς την ημέρα εκείνη τιμάται η μνήμη των αγίων Σαχάκ Παρθέβ και Μεσρόπ Μαστότς.

Η γιορτή είναι αφιερωμένη στον Πατριάρχη Αρμενίων Σαχάκ Παρθέβ που ήταν ο επικεφαλής των μεταφραστών της Βίβλου από τα ελληνικά στα αρμενικά  405-431 μ.χ.  και τον αρχιμανδρίτη Μεσρόπ Μαστότς.

Ο Άγιος Μεσρόπ Μαστότς αποτελεί μια από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες στην ιστορία του αρμενικού έθνους.
Υπήρξε μοναχός, θεολόγος και γλωσσολόγος ενώ είναι και άγιος της αρμενικής εκκλησίας, πρωτίστως όμως είναι γνωστός για την δημιουργία του αρμενικού αλφάβητου το οποίο αποτέλεσε βασικό διαφοροποιητικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας των Αρμενίων.

Σαχάκ Μασαλιάν

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...