16.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Στην κυριότητα της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου και του Υπερταμείου οι Τάφοι των Βενιζέλων

Ημερομηνία:

Οι “Τάφοι των Βενιζέλων” περνούν στη δικαιοδοσία της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου και με δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νικόλαος Παπαδάκης εκφράζει την έντονη αντίδρασή του. Να σημειώσουμε ότι η κυριότητα των ακινήτων της ΕΤΑΔ έχει περάσει στο Υπερταμείου που δημιουργήθηκε για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Στη δήλωση του ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος σημειώνει τα εξής:

Οι τάφοι των Βενιζέλων είναι ένας τόπος μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας, ένα προσκύνημα με χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Η σχετική τροπολογία με την οποία μεταβιβάζεται η έκταση στην ΕΤΑΔ δεν είναι δυνατόν να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, εφόσον πράγματι βρίσκεται σε εκκρεμότητα η τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία έχει ξεκινήσει από ετών, για την οριστική παραχώρηση της έκτασης.

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ως ένας αναγνωρισμένος πανελλήνια και διεθνώς οργανισμός που είναι αφιερωμένος στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του μεγάλου πολιτικού, εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι, παρά τις αντίθετες υπουργικές διαβεβαιώσεις ήδη από το 2011, το σημαντικό αυτό ζήτημα παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα.

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε εξέλιξη που θα αλλοιώνει την ιστορική μνήμη, καθώς θεωρούμε αδιανόητη και ανεπίτρεπτη ακόμη και την παραμικρή συζήτηση περί ενδεχόμενης εκμετάλλευσης του ακινήτου ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών εκπροσώπων της. Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε το συντομότερο αυτό το εθνικό μνημείο να περιέλθει οριστικά στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...