16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στη Βαρκελώνη αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων: 8 πόλεις της Ευρώπης συναντήθηκαν για το μεταναστευτικό ζήτημα

Ημερομηνία:

Αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, βρέθηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, ανάμεσα σε 8 εταίρους από διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις για το μεταναστευτικό ζήτημα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «UPARTICIPATE: Civic participation for non-EU immigrants».

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη, κυρίως, των εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταναστών, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της ενσωμάτωσης των μειονοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου προγράμματος, που περιλάμβανε ενημερωτικές συναντήσεις αλλά και workshops, η κ. Ζερβουδάκη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την κοινωνική πολιτική του Δήμου Χανίων αλλά και τις δομές που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα και έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν μια κοινωνία ισότιμη, χωρίς αποκλεισμούς, όπως το Κοινωνικό Πλυντήριο και το Κοινωνικό Κομμωτήριο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κα.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δομή του Κοινωνικού Πλυντηρίου/Κομμωτηρίου, επισημαίνοντας πως η παρουσία μιας τέτοιας δομής, ενδυναμώνει το κράτος δικαίου και ενισχύει τα ίσα δικαιώματα των πολιτών, διασφαλίζοντας την πρόσβαση στην προσωπική υγιεινή και την αξιοπρέπεια.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις πολιτικές που εφαρμόζουν στα δικά τους κράτη, επιμέρους πόλεις και δήμους με σκοπό τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την ένταξη των μεταναστών.

Στο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης με σκοπό την αδελφοποίηση και τη δικτύωση ευρωπαϊκών πόλεων σε θέματα διαχείρισης και ένταξης μεταναστών, συμμετείχαν επίσης: η διοργανώτρια πόλη, Ayuntamiento de Manises (Ισπανία), ο Δήμος Kalnik (Κροατία), ο Δήμος Αθηένου (Κύπρος), αλλά και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Asociatia Scout Society (Ρουμανία), Balkan Agency for Sustainable Development (Βουλγαρία), Association for Developing Voluntary Work Novo Mesto (Σλοβενία) και Mozaika platform for the promotion of jewish culture, Barcelona (Ισπανία).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...