26.8 C
Chania
Wednesday, July 24, 2024

Στη Βουλή από την Ελληνική Λύση η υπολειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής Χανίων λόγω υποστελέχωσης

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Στυλιανός Φωτοπουλος σχετικά με την υπολειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω υποστελέχωσης.

Αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης:

Κυρία, κύριε Υπουργοί,

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων καταγγέλλει σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Ενώ δηλαδή προβλέπονται για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Κλινικής έξι οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών και τέσσερις ειδικευομένων, ωστόσο εδώ και μία δεκαετία, όπως πληροφορούμαστε, δεν υπάρχουν καθόλου ειδικευόμενοι και το ιατρικό προσωπικό της έχει περιοριστεί σε μόλις τρεις ιατρούς (1 Διευθύντρια και 2 Επιμελητές), καθώς από έτους μετακινήθηκε πνευμονολόγος για να ενισχύσει το ΤΕΠ του Νοσοκομείου και ήδη από τον μήνα Απρίλιο έτερος ιατρός είναι σε αναρρωτική άδεια επί μακρόν. Ως εκ τούτου, οι αρμοδιότητες της Πνευμονολογικής του Νοσοκομείου Χανίων έχουν συρρικνωθεί στα απολύτως αναγκαία, όπως η εφημέρευση στα επείγοντα και για τους νοσηλευόμενους του νοσοκομείου που χρήζουν φροντίδας. Οι γιατροί κάνουν έκκληση για ενίσχυση της κλινικής με τον κατάλληλο αριθμό του ιατρικού προσωπικού που προβλέπεται βάσει λειτουργίας της, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει απρόσκοπτα όλο το φάσμα των υγειονομικών υπηρεσιών της.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε, προκειμένου να στελεχωθεί η Πνευμονολογική Κλινική με επιπλέον μόνιμο ιατρικό προσωπικό άμεσα αλλά και με τον απαραίτητο αριθμό ειδικευόμενων, ώστε να μη στερούνται οι πολίτες των Χανίων την άρτια υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται και να απολαμβάνουν όλες τις προβλεπόμενες ιατρικές υπηρεσίες πέραν των βασικών που είναι σε θέση να παρέχει η Κλινική επί του παρόντος λόγω υποστελέχωσης;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίεργο κοκκώδες αφρώδες υλικό σε Καλαθά, Σταυρό, Τερσανά, Κουλούρα

Ένα περίεργο κοκκώδες υλικό, αφρώδες, εμφανίστηκε σήμερα σε πολλές...

Συμφωνία “εθνικής ενότητας” Φατάχ και Χαμάς μετά από 17 χρόνια ρήξης

Συμφωνία «εθνικής ενότητας» με άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων...

Κασσελάκης: «Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα – Τέλος είπα, τέλος»

«Τινάχτηκε» η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου...