Στη Βουλή από τον Κρίτωνα Αρσένη το θεμα της Μονής Γουβερνέτου: Να ανοίξει ο δρόμος για το φαράγγι Αυλάκι και την παραλία

Κανένα σχόλιο

Στη Βουλή και με ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη έφτασε το θέμα της απαγόρευσης πρόσβασης στους πολίτες από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου σε δρόμο στο Ακρωτήρι.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Αθήνα, 10 Μαΐου 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Χανιά – Μονή Γουβερνέτου: Παράνομη απαγόρευση δημόσιας χρήσης  επαρχιακής οδού στο Ακρωτήρι

Στο Ακρωτήρι Χανίων στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή Γουβερνέτου και σε συνέχεια στο φαράγγι του Καθολικού, στις αρχές του Απρίλη έχει χτιστεί από τη Μονή μια πέτρινη πύλη (περιοχή Κουμαρέ) σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από αυτή. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως «Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο» αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον Δασικό Χάρτη που αναρτήθηκε πρόσφατα η περιοχή χαρακτηρίζεται ως Δ.Δ., δηλαδή ως ακραιφνώς Δασική έκταση με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις της Μονής.

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, η Ιερά Μονή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δικαιολογεί την ενέργεια αυτή εξαιτίας των «κατ’ επανάληψη φαινομένων συνωστισμού κατά τις εξορμήσεις πολυάριθμων συμπολιτών μας σε όλη την περιοχή μας (από την αρχή των περιοριστικών μέτρων μέχρι και σήμερα) οι οποίοι δεν τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.. έκνομων ενεργειών… λαθραίων ανασκαφών, λαθροθηρίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τέλεσης σατανιστικών τελετών, αλλά και ύποπτων βραδινών και μεταμεσονύκτιων συναντήσεων».

Η Κοινότητα Χανίων κατά την τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της στις 26/4/2021, εξέδωσε ψήφισμα στηλιτεύοντας την «αυθαίρετη ενέργεια των κληρικών της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου να τοποθετήσουν τοιχία, κάγκελα και πόρτες στη δημόσια επαρχιακή οδό Ε38».

Ερωτάται o κ. Υπουργός:

Είναι παράνομη η ενέργεια της Μονής να τοποθετήσει πόρτα στον δρόμο; Είναι δημόσιος ή ιδιωτικός αυτός ο δρόμος;

Ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει προκειμένου να αποκατασταθεί η ελεύθερη διέλευση στο δημόσιο δρόμο αλλά και μέσω αυτού στο φαράγγι του Αυλακίου και την  ομώνυμη παραλία;”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live