Στη Βουλή από τον Πολάκη οι αγροτικές ενισχύσεις

Κανένα σχόλιο

Συζητήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλου Πολάκη, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (από τη πλευρά της κυβέρνησης απάντησε η Υφυπουργός κα Φωτεινή Αραμπατζή), με θέμα: «Αναγκαία παράταση χρονοδιαγραμμάτων και χαλάρωση ασφυκτικών όρων στα αγροτοκτηνοτροφικά προγράμματα και ενισχύσεις».

Ο Βουλευτής Χανίων στην αρχική του τοποθέτηση έθεσε το ζήτημα της – κατά γενική ομολογία των παραγωγών – χειρότερης πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα αιγοπρόβατα, από τότε που καθιερώθηκε το μέτρο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην ενιαία ενίσχυση του παραγωγού. Ανέδειξε λάθη και καθυστερήσεις που έχουν πλήξει σημαντικά τους παραγωγούς, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλο τον πρωτογενή τομέα.

Αναφέρθηκε στο ασφυκτικό περιθώριο που δόθηκε φέτος στους παραγωγούς για να καταθέσουν τις σχετικές δηλώσεις ενίσχυσης, γεγονός που πρακτικά άφηνε «απ’ έξω» χιλιάδες από αυτούς. Σε αυτό συνέτεινε η κυβερνητική σπουδή (από πέρυσι), ο ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει ουσιαστικά αφαιρέσει την δυνατότητα διοικητικών πράξεων, δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε αίτηση για μόνο μία διοικητική πράξη στις περισσότερες περιπτώσεις και σε δη σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

"Sponsored links"

Με αργά βέβαια αντανακλαστικά και υπό το βάρος γενικευμένης ανησυχίας των παραγωγών, δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας για κατάθεση δηλώσεων, όπως ανέφερε και η Υφυπουργός στην απάντησή της, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να καταφέρουν να καταθέσουν εμπρόθεσμα.

Σε αυτό όμως που δεν απάντησε η Υφυπουργός (και μάλιστα για να το αποφύγει κατέφυγε με στόμφο σε ευτελή επιχειρήματα περί εμβολιασμού των παραγωγών έναντι της Covid-19, για αλλότρια δηλαδή), ήταν η επισήμανση του Παύλου Πολάκη για την απώλεια 90 περίπου εκατομμυρίων Ευρώ από τις πληρωμές ενισχύσεων (συνολικά 130 εκ. €, μαζί με τα 40 εκ. που πήγαν για το «εθνικό απόθεμα»), καθώς και για το που ακριβώς πήγαν τα χρήματα αυτά που λείπουν από τις τσέπες των παραγωγών (περίπου το 10-11% των οφειλόμενων).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live