21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στη Βουλή από το ΚΚΕ η εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με ερώτηση που κατατέθηκε προς τους Υπουργόυς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης, τρεις βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν απαντήσεις για τις ενέργειες που έχει λάβει η κυβέρνηση ώστε να παύσουν οι διώξεις εις βάρος των μαθητών καθώς και για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

Έχει περάσει σχεδόν μήνας από την έναρξη των σχολείων και έχει γίνει κατανοητό σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο πως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο  για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους, παρά τις προτάσεις του μαθητικού, γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι μαθητές και στο Νομό Χανίων προχώρησαν πρόσφατα σε πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικώντας μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών. Και ενώ οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών είναι απόλυτα δίκαιες, το τελευταίο διάστημα επιχειρείταιστο Ν. Χανίων, με όλους τους τρόπους, προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που κινητοποιούνται.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας είναι η εισαγγελική παρέμβαση στο Γυμνάσιο Αλικιανού που βρισκόταν σε κατάληψη, μετά από κλήση του διευθυντή του σχολείου. Μάλιστα, από το αστυνομικό τμήμα ζητήθηκαν τα ονόματα ανήλικων μαθητών και των κηδεμόνων τους, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία.

Αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Με λίγα λόγια, να στοχοποιούνται μαθητές και να χαρακτηρίζονται σαν εγκληματίες, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους εν μέσω πανδημίας να μη στοιβάζονται σε τάξεις των 25 ατόμων.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις προσπαθούν να απομακρύνουν τη νεολαία από αγώνες και διεκδικήσεις. Γι’ αυτό από την προηγούμενη δεκαετία και μέχρι σήμερα, οι δίκαιοι αγώνες των μαθητών βρέθηκαν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων. Η σημερινή κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, που παίρνει και τον χαρακτήρα απειλής και δίωξης των γονιών των μαθητών με το επιχείρημα της «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων». Οι μαθητές είναι νέοι με όνειρα και παλεύουν για αυτά. Δε διαπράττουν κανένα αδίκημα, ούτε οι γονείς τους που τους στηρίζουν. Διεκδικούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους και τη διασφάλιση ουσιαστικών όρων για τη μόρφωση.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση:

  • Για να σταματήσει κάθε απειλή και δίωξη προς μαθητές και γονείς που συμπαραστέκονται στους αγώνες των μαθητών και ποια νομοθετικά μέτρα θα ληφθούν, προκειμένου να μην ποινικοποιούνται οι αγώνες των μαθητών.
  • Για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών που αφορούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμο προσωπικό και την εξασφάλιση, με ευθύνη και χρηματοδότηση της κυβέρνησης, όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία.

 

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...