20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στη «γραμμή» Οικονόμου ο Ντογιάκος: Η προκλητική παρέμβαση για τις αποκαλύψεις του Documento

Ημερομηνία:

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ανέφερε ότι σκοπεύει να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο μαζί με τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη, προκειμένου να θέσει θέματα που προκύπτουν από την συγκλονιστική δημοσιογραφική αποκάλυψη του Documento για τη λίστα παρακολουθουμένων πολιτικών προσώπων από το καθεστώς Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου έσπευσε να ικανοποιήσει τα κυβερνητικά κελεύσματα για παρέμβασή του. Ο Ντογιάκος έδωσε εντολή για μια…απλή προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών καλώντας ως μάρτυρα τον Κ. Βαξεβάνη, υποβαθμίζοντας τις αποκαλύψεις της ερευνητικής εφημερίδας, όπως άλλωστε έχει κάνει μέχρι στιγμής για όλα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας για τις παράνομες παρακολουθήσεις που καταδεικνύουν συνταγματική εκτροπή.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ζήτημα μείζονος ενδιαφέροντος, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου και όχι σε κάποιον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση υποβάθμισης του ζητήματος των παρακολουθήσεων από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μία υποκριτική παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος για ακόμη μία φορά κινείται στο πλαίσιο της κυβερνητικής γραμμής. Το είπε άλλωστε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πως «όταν διατυπώνονται τέτοιο ισχυρισμοί δύο βασικά ερωτήματα είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός τους», ενώ υποστήριξε πως «χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και την ελληνική Δικαιοσύνη» εξαπολύοντας χυδαία επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη.

Ενώ η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου κλυδωνίζεται από το ελληνικό Watergate, που προφανέστατα έχει εκτός από πολιτικές και σοβαρές ποινικές προεκτάσεις, η ελληνική Δικαιοσύνη διά συγκεκριμένων εκπροσώπων της δείχνει για ακόμη μια φορά να μην ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης, αλλά για το πώς θα εντοπίσει (για να τους τραβήξει το αυτί;) αυτούς που επέτρεψαν να διαρρεύσει το σκάνδαλο και όχι αυτούς που το έστησαν.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο ανώτατος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος υπό το πρόσχημα της «εθνικής ασφάλειας» ψάχνει να εντοπίσει από τον περασμένο Αύγουστο το «βαθύ λαρύγγι» του ελληνικού Watergate αντί να ερευνήσει ποιοι ενορχήστρωσαν τις υποκλοπές που υπονομεύουν την ίδια τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας ζητώντας παράλληλα την ενοποίηση όλων των ανοικτών δικογραφιών για τις παρακολουθήσεις σε μία, υπό την εποπτεία, αν όχι του ίδιου, ενός έμπειρου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οπως είχε πράξει κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή.

Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και μήνες βρίσκονται ανοιχτές δύο ξεχωριστές δικογραφίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος διενεργεί έρευνα για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία των παρακολουθήσεων στους παρακολουθούμενους και όχι για την ουσία του σκανδάλου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ακολουθεί την ίδια τακτική για τις αποκαλύψεις του Documento. Διατάσσει τη διενέργεια μιας ακόμη ξεχωριστής έρευνας για τα όσα φέρνει στο «φως» η ερευνητική εφημερίδα, αντί να ενοποιηθούν όλες σε μία υπό την εποπτεία ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.

documentonews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...