29.8 C
Chania
Friday, July 19, 2024

Στη Μάζα η χωροθέτηση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Μετά από χρόνιες προσπάθειες της δημοτικής αρχής για τη χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Δήμου Αποκορώνου και παρόλο που είχαν ληφθεί αποφάσεις βάσει εγκεκριμένων μελετών και γνωμοδότηση της οικείας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ στη θέση «Ξεπαπαδιά», ο Δήμαρχος Αποκορώνου προκειμένου να εξασφαλιστεί η κοινωνική γαλήνη και ηρεμία του τόπου και να υπάρξει μια κοινή αποδεκτή λύση και λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας τέτοιας εγκατάστασης, υπέβαλε πρόταση χωροθέτησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αποκορώνου στη θέση “Αμπέλι” ή «Κάμπος» της Δημοτικής Κοινότητας Μάζας, προτείνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου, πράγμα που ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχθηκε και αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε:

“Αυτή η σημαντική εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και την προαγωγή της αειφορίας στον Δήμο μας. Καταφέραμε να δώσουμε οριστική λύση στο θέμα εξασφαλίζοντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και την εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης. Το συγκεκριμένο γεωτεμάχιο βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον και στις οικιστικές περιοχές, έχει επαρκή μέγεθος, είναι ελεύθερο από νομικές δεσμεύσεις και πληροί τις προϋποθέσεις όπως πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και οδική σύνδεση.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος κ.Κουκιανάκης ανέφερε  ότι ο ΣΜΑ θα συμβάλει στη μείωση του κόστους και στην ενίσχυση διαδικασιών ανακύκλωσης προάγοντας την περιβαλλοντική προστασία. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αδειοδότηση, εύρεση χρηματοδότησης και την κατασκευή.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου δήλωσε:“ Ο Δήμος Αποκορώνου παραμένει δεσμευμένος στην αειφόρο ανάπτυξη για τη διασφάλιση ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για όλους και είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συνεργασία όλων θα πετύχουμε τους στόχους μας για έναν καθαρότερο και πιο βιώσιμο Δήμο.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Μαρμελάδα καρπούζι Ένα κιλό ψίχα καρπουζιού κομμένη κυβάκια, μισό κιλό...

Προβλήματα και καθυστερήσεις, πάλι, στις πληρωμές του ΕΛΓΑ

Του Μανώλη Ντουντουνάκη Για άλλη μια φορά, επι κυβέρνησης Μητσοτάκη,...

Υπεγράφη η συμφωνία συγχώνευσης Attica Bank – Παγκρητιας Τράπεζας

Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (18.7.2024) από την Attica Bank, η...