Στη Σούδα το «Charles De Gaulle»

1 Σχόλιο

Φονικό όπλο και το γαλλικό «Charles De Gaulle», που αναμένεται να δέσει στη Σούδα στις 18 του Φλεβάρη και να πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, με βάση άλλη μια «στρατηγική συμφωνία» – με τη Γαλλία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο θα ελλιμενιστεί στη Σούδα. Πριν ένα ακριβώς χρόνο είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια άσκηση με τη συμμετοχή ελληνικών και γαλλικών δυνάμεων και βεβαίως με τη συμμετοχή και του «Charles De Gaulle». Λίγους μήνες μετά ξαναβρέθηκε στη Σούδα στα πλαίσια μίας ακόμα πολυεθνικής άσκησης.

Πανίσχυρο και επιβλητικό το αεροπλανοφόρο, σύμβολο ναυτικής ισχύος της Γαλλίας, με μήκος 242 μέτρα, 24 Μαχητικά Rafale, 2 Ιπτάμενα ραντάρ Hawkeye, 4 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, 1350 άτομα πλήρωμα και 800 στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων. Στο υπόστεγο συντήρησης του Σαρλ Ντε Γκολ πάνω από 300 τεχνικοί καθημερινά συντηρούν τα μαχητικά ώστε να είναι και τα 24 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

"Sponsored links"

Μια σειρά παράγοντες συνδέουν την «κινητικότητα» αυτή με τα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της – υπό αμερικανική καθοδήγηση – «Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία», που συνεδριάζει εκ νέου στις 14/2 στις Βρυξέλλες με βασικό αντικείμενο την αποστολή αρμάτων μάχης ή ακόμα και μαχητικών αεροσκαφών προς ενίσχυση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ANTHONY FOSCOLOS

    Και το ισπανικό αεροπλανοφορο Χουαν Κάρλος κανει εροναυτικές ασκήσεις με το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία δυτικά του νομού Χανίων

    Και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George Bush που τωρα ειναι στο λιμάνι του Πειραιά θα πλεύσει για το βορειοανατολικό Αιγαίο.

    Τρία συμμαχικά αεροπλανοφόρα σε Αιγαίο και Κρήτη

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live