14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στη φυλακή ο μητροκτόνος – “Κανένα δείγμα βίαιης συμπεριφοράς” λέει το περιβάλλον του

Ημερομηνία:

Προφυλακίζεται ο 42χρονος μητροκτόνος, δράστης του στυγερού εγκλήματος τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου, μέσα στο σπίτι της μητέρας του στο κέντρο του Ηρακλείου. Τον 42χρονο που βρισκόταν σε παράκρουση, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον και χωρίς να είναι σε κατάσταση να δώσει εξηγήσεις για όσα συνέβησαν, επισκέφθηκαν η Εισαγγελέας Υπηρεσίας και η Ανακρίτρια προκειμένου να δουν οι ίδιες τον κατηγορούμενο και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και αναλόγως να ληφθεί απόφαση.

Τον 42χρονο είχε επισκεφθεί η σύζυγός του, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να επικοινωνήσουν, ενώ ο ίδιος αρνούνταν και τη συνδρομή του δικηγόρου, ο οποίος διορίστηκε για την υπεράσπισή του.

Μέσα στο χώρο του κρατητηρίου βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί, για λόγους ασφαλείας, ενώ ο 42χρονος ερωτώμενος γιατί βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο, απάντησε “για εξακρίβωση στοιχείων”, ενώ ζητούσε συνεχώς να δει τη γυναίκα του και τον Εισαγγελέα, λέγοντας, μάλιστα, ότι τον κρατούν … παράνομα.

Ο 42χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητηθεί να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι αδερφές του 42χρονου είναι ακόμη σε σοκ καθώς δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο επεισόδιο βιαιότητας σε βάρος της μητέρας του ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου. Ωστόσο το τελευταίο 10ήμερο ήταν στενοχωρημένος, καθώς υπήρχαν κάποια θέματα με τη σύζυγό του. Ο 42χρονος είχε πάει στο σπίτι της μητέρας του, και μάλιστα της έλεγε ότι στο εξής θα τη φροντίζει και θα τη βοηθάει και στο μαγείρεμα.

Σημειώνεται ότι το μοιραίο βράδυ, περίπου στις 11.00 η μία αδερφή είχε καλέσει τη μητέρα στο τηλέφωνο κι εκείνη την είχε διαβεβαιώσει ότι όλα ήταν καλά. Μία ώρα μετά, έγινε το “μπαμ” και κάτι – άγνωστο τί – πυροδότησε το δολοφονικό ξέσπασμα του 42χρονου.

Πάντως στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης θα διερευνηθεί κατά πόσο ο μητροκτόνος αντιμετωπίζει τέτοιο ψυχιατρικό πρόβλημα ώστε να μην είχε επίγνωση της πράξης του.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ