24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Στις 4 Απριλίου η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Συνάντηση με Μπάιντεν

Ημερομηνία:

Στην Ουάσιγκτον αναμένεται να μεταβεί στις 4 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό ανακοίνωσε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνης, από την Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρ’ ότι το πρόγραμμα και η επίσκεψη δεν επιβεβαιωθεί ακόμη από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Στην ατζέντα της συνάντησης, όπως είναι αναμενόμενο, θα είναι όλα τα ζητήματα που αφορούν στις δύο χώρες, όπως τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Επί τάπητος θα τεθεί, ακόμη, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί, επίσης, στην εκδήλωση που διοργανώνεται στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο το ταξίδι ακυρώθηκε λόγω γρίπης του πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού έρχεται λίγους μήνες μετά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και το πακέτο “δωρεάν” στρατιωτικού υλικού.

Χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ερωτηθείς ποιον προτιμά, τον Τζο Μπάιντεν ή τον Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός, θα σεβαστούμε την επιλογή του προφανώς. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο ισχυρές αυτή την περίοδο που δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγουν από τις ράγες στις οποίες έχουν μπει, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ