11.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Στον ”αέρα” Μονάδα του ΠαΓΝΗ – 75 ασθενείς περιμένουν μάταια να χειρουργηθούν

Ημερομηνία:

Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της Μονάδας Χειρουργικής Μεταβολικών Νόσων – Παχυσαρκίας που λειτουργεί ως θεσμοθετημένη Μονάδα της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας από το 1992 στο ΠαΓΝΗ και έχει σκοπό την χειρουργική θεραπεία ασθενών με μεταβολικά νοσήματα, κυρίως με νοσογόνο παχυσαρκία και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καταγράφονται τους τελευταίους μήνες, όπως καταγγέλλουν στο flashnews.gr ασθενείς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αυτή την περίοδο δεν πραγματοποιούνται χειρουργεία, ενώ υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι περιμένουν να χειρουργηθούν για μεγάλο διάστημα, μάταια. Αξίζει να σημειωθεί πως η προέγκριση από τον ασφαλιστικό φορέα για ένα τέτοιο χειρουργείο αποτελεί μια δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση.

Αυτή την ώρα υπάρχουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ 75 προεγκρίσεις για ασθενείς, καρκινοπαθείς που πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα, ωστόσο η ανύπαρκτη λειτουργία της Κλινικής τους κρατά σε αναμονή με κίνδυνο να ακυρωθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς οι αρχικές εγκρίσεις.

Το πρόβλημα στη λειτουργία της Κλινικής παρουσιάστηκε όταν προέκυψε νομικό κώλυμα με πρωτόδικη καταδίκη του Διευθυντή της Μονάδας Ιωάννη Μελισσά τον Οκτώβριο του 2012.

Ο καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Κρήτης αθωώθηκε τελεσίδικα στις 15 Ιανουαρίου και όπως αποφάνθηκαν όλα τα αρμόδια όργανα μπορούσε να επιστρέψει στα καθήκοντα του, στη Μονάδα Χειρουργικής Μεταβολικών Νόσων. Το θέμα πέρασε θετικά και από το Δ.Σ. του ΠαΓΝΗ, ωστόσο άγνωστο γιατί, ο καθηγητής δεν έχει επιστρέψει ακόμα στα καθήκοντα του με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα με εγκληματικές συνέπειες για δεκάδες ασθενείς.

flashnews.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ευχαριστήριο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου για τη στήριξη στις κινητοποιήσεις

Σε μια δημόσια παρέμβαση με σαφές πολιτικό και κοινωνικό...