21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στους δρόμους αύριο οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης ενάντια στην εξίσωση πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ με των ιδιωτικών κολεγίων

Ημερομηνία:

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τρίτη 21 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί σε Ηράκλειο και Χανιά, αντιδρώντας στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην εξίσωση των πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ με τους τίτλους σπουδών που προσφέρουν τα κολέγια.

Στο Ηράκλειο, οι σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Δ. Θεοτοκόπουλος» του Ηρακλείου και «Φαιστός» της Μεσαράς διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 11 το πρωΐ ενώ με βάση την απόφαση της ΔΟΕ (3ωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., και τις τρεις τελευταίες του απογευματινού κύκλου, 13:00 μ.μ. έως 16:00), κήρυξαν επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας, 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., μετατρέποντας την κινητοποίηση σε απεργιακή ημέρα.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν απόσυρση του άρθρου 50 που εξισώνει τα πτυχία μας με εκείνα των κολεγίων, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Επίσης, στους δρόμους κατεβαίνουν και τα μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών και καλούν σε συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, επίσης στην πλατεία Ελευθερίας.

Ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στα Χανιά. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων αλλά και η ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.

Σε σχετική ανακοίνωση των συλλόγων του Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:

«Έπειτα από τη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δεν επέφερε καμία θετική μεταβολή στο αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η αιφνιδιαστική κατάθεση ρυθμίσεων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου «ΕΘ.Α.Α.Ε., Ειδικοί λογαριασμοί κονδυλίων έρευνας Α.Ε.Ι., Ερευνητικών και Τεχνολογικών φορέων και άλλες διατάξεις», δίχως, μάλιστα, καμία προηγούμενη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και διαλόγου, προχωρά από κοινού με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. στην πραγματοποίηση αγωνιστικής κινητοποίησης την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο για τον απαξιωτικό για το δημόσιο διάλογο τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο προχωρά σε ρυθμίσεις που αλλάζουν δραματικά το τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση, όσο (και κυρίως γι’ αυτό) για τον πυρήνα των ρυθμίσεων αυτών.

Η κυβέρνηση (με το άρθρο 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου και σε συνέχεια ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων προηγούμενων ετών και κυρίως του ν.4635/ 30-10-2019 «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις»), με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 (με επιλεκτική ευαισθησία ως προς την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο, αφού δεν την επιδεικνύει και για την οδηγία 70 του 1999 που θα οδηγούσε σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και θα άνοιγε την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση) προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων. Είναι τραγικό να ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην εκπαίδευση των αποφοίτων μεταδευτεροβάθμιων σχολών (κολλέγια) την ίδια στιγμή που από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και από ότι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν οι συνάδελφοί μας απόφοιτοι των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών οι οποίοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης. Αποκλείονται, δηλαδή, εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαθέτουν και τα ακαδημαϊκά προσόντα και την παιδαγωγική επάρκεια και εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δώσει επιτυχημένες εξετάσεις σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.

Η εξίσωση αυτή των τίτλων των κολλεγίων με τους τίτλους Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν αποτελεί υποχρέωση προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία, αφού η σχετική ειδοποιητική επιστολή της Ε.Ε. αναφέρεται κυρίως στις χρονοβόρες διαδικασίες του ΔΟΑΤΑΠ, αλλά πολιτική απόφαση που εκχωρεί σημαντικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων της χώρας που ουδέποτε εκχωρήθηκαν ούτε καν με τη συνθήκη της Λισσαβόνας.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» είναι σαφές ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και θα αντιπαλέψουμε σθεναρά την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων.

Δεν δεχόμαστε, επίσης, τις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Όταν δεν έχουν πραγματοποιηθεί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών τα τελευταία δέκα χρόνια, για να αρνηθεί ένας εκπαιδευτικός, που επί σειρά ετών καταταλαιπωρείται ως αναπληρωτής, διορισμό, είναι προφανές ότι θα έχει πάρα πολύ σοβαρούς λόγους ώστε να το πράξει. Κι έρχεται η πολιτεία, που για χρόνια τον τιμωρεί με αδιοριστία και τον τιμωρεί ξανά με τριετή αποκλεισμό του από τους πίνακες, τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», με βάση την απόφαση της ΔΟΕ (3ωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., και τις τρεις τελευταίες του απογευματινού κύκλου, 13:00 μ.μ. έως 16:00), κηρύττουμε επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας, 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., μετατρέποντας την κινητοποίηση σε απεργιακή ημέρα.

Διεκδικούμε:

  • Απόσυρση του άρθρου 50 που εξισώνει τα πτυχία μας με εκείνα των κολεγίων
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Καθολική εφαρμογή της 2χρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης
  • Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις».

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

"google ad"

«Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα στους απόφοιτους ιδιωτικών κολεγίων να εισαχθούν άμεσα στην προκήρυξη της γενικής αγωγής.

Έτσι εξισώνει de facto τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια πανεπιστήμια, οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους, στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων και στην πλήρη εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και. Με αυτόν τον τρόπο καταργεί έμμεσα το άρθρο 16 του Συντάγματος και βάζει από το παράθυρο τα επί πληρωμή πτυχία από κάθε λογής επιχειρηματίες της εκπαίδευσης. 

Αυτό σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας 37 τμημάτων ΑΕΙ, που θα ξεκινούσαν από 2020-21 και με την εξαγγελθείσα επαναφορά της βάσης του 10 για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ και της μείωσης του αριθμού των εισακτέων, θα στείλει νέους «πελάτες» στα ιδιωτικά κολέγια. Δηλαδή μαθητές και μαθήτριες που κρίνονται ανεπαρκείς για το δημόσιο πανεπιστήμιο γίνονται επαρκείς για τα ιδιωτικά κολέγια, όπου η βάση είναι μηδέν, αρκεί να έχουν να πληρώσουν. 

Το ίδιο νομοσχέδιο επανιδρύει την Αρχή Αξιολόγησης με αυξημένες δραστηριότητες και συνδέει το 20% της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων με την αξιολόγηση. Οι δείκτες αξιολόγησης, όπως η προσέλκυση αλλοδαπών φοιτητών, η αριθμητική σχέση αποφοίτων με νεοεισερχόμενους φοιτητές και τα ευρωπαϊκά κονδύλια που φέρνουν τα μέλη ΔΕΠ ουδεμία παιδαγωγική αξία έχουν. Η σύνδεση αξιολόγησης – χρηματοδότησης στα ΑΕΙ αποκαλύπτει ότι η μη τιμωρητική αξιολόγηση που υπόσχεται η κυβέρνηση στη Β/θμια είναι μια απάτη. 

Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, τους επιχειρηματίες και τους σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία και επιτίθεται στη δημόσια εκπαίδευση κατασυκοφαντώντας την με κάθε ευκαιρία, στρεφόμενη ενάντια στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Με το ίδιο αυτό νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί την αργία των 3 Ιεραρχών αλλά πριν αυτό ψηφιστεί στέλνει στα σχολεία αντιφατικές εγκυκλίους με βάση το τι αναμένει να ψηφιστεί! Μια αυταρχική και αντιδημοκρατική τακτική που σκοπό έχει να μας εμφανίσει στην κοινή γνώμη ως «τεμπέληδες» που η ίδια μας βάζει να δουλεύουμε. Δουλειά μας είναι να υπηρετούμε το σχολείο και την εκπαίδευση, να είμαστε στις αίθουσες και να διδάσκουμε, όχι όμως να υπηρετήσουμε μια κομματική σκοπιμότητα – η οποία παλινδρομεί συνεχώς – και που στόχο έχει να εκμεταλλευτεί το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού για ψηφοθηρικούς λόγους και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τους πραγματικούς στόχους του νομοσχεδίου. Μια γιορτή για την παιδεία, σε ένα κοσμικό σχολείο, δεν μπορεί να εξαντλείται σε κατηχητικού χαρακτήρα εκδηλώσεις. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, μέχρι εκεί φτάνει η οργανωτικότητα και η φαντασία του Υπουργείου μας;  

Μια ακόμη αντιεκπαιδευτική πρόβλεψη του νομοσχεδίου είναι ο απαράδεκτος 3ετής αποκλεισμός  από την εκπαίδευση για όποιον εκπαιδευτικό δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί! Λες και δεν είναι η ίδια η κυβερνητική πολιτική (αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων) που με τους τμηματικούς διορισμούς αναπληρωτών σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, για να καλυφθούν όχι μόνο έκτακτες αλλά κυρίως πάγιες ανάγκες εκπαιδευτικού προσωπικού, οδηγούν συχνά τους συναδέλφους σε «αναγκαστικές» παραιτήσεις. Πώς μπορεί κάποιος να υποχρεώσει έναν συνάδελφο, συχνά με οικογένεια, στα μέσα της χρονιάς να ανατρέψει τον οικογενειακό προγραμματισμό του και να «μεταναστεύσει» σε άλλη περιοχή , να αλλάξει κατοικία και σχολείο στα παιδιά του, για εργασία λίγων μηνών που δε θα καλύψει καν τα έξοδα του, όταν δεν του προσφέρεται ούτε απλά η εγγύηση ότι την επόμενη χρονιά θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί ξανά;
Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη/ νεοσυντηρητική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση ενάντια στο δημόσιο σχολείο, στα δικαιώματα τα δικά μας και των μαθητών μας, η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε αποφασιστικό πανεκπαιδευτικό αγώνα ανατροπής αυτής της επίθεσης.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους συναδέλφους σε κινητοποίηση στην Πλατεία Αγοράς την Τρίτη 21/1/2020 στις 12:00. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη στη ΔΔΕ Χανίων όπου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο αλλά και για τα κενά εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να υπάρχουν στα σχολεία του νομού.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση η ΕΛΜΕ Χανίων κηρύσσει  3ωρη στάση εργασίας την ημέρα Τρίτη από τις 8:00 έως τις 11:00. Να θυμίσουμε ότι η ΟΛΜΕ έχει ήδη κηρύξει 3ωρη στάση από τις 11:00 έως τις 14:00».

Ανακοίνωση ΣΕΠΕ Χανίων

Σε κατά μέτωπο επίθεση στα εκπαιδευτικά ζητήματα της χώρας επιδόθηκε η κυβέρνηση με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Ενώ περιμέναμε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες σχετικά με τους διορισμούς στην Ειδική και Γενική Αγωγή ένα νέο σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη βουλή προς ψήφιση την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 50 αναφέρεται ότι η είσοδος στον εκπαιδευτικό κλάδο, μετά και την προτεινόμενη τροποποίηση, θα προβλέπεται για:

    • Αποφοίτους ΑΕΙ της ημεδαπής
    • Αποφοίτους εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
    • Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ
    • Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού.

Η ισοδυναμία των τίτλων των Κολλεγίων με τους τίτλους ανώτατης εκπαίδευσης δεν αποτελεί υποχρέωση του Κράτους απέναντι στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν, αλλά πολιτική απόφαση της κάθε Κυβέρνησης αφού μέχρι σήμερα τον έλεγχο των προϋπόθεσεων αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας των πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής έχει αποκλειστικά ο ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης). Όλα γίνονται για να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση με απώτερο σκοπό την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και το άνοιγμα των πυλών της δημόσιας εκπαίδευσης για πτυχιούχους ιδιωτικών κολεγίων.

Το τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να αφεθεί σε ασύδοτη λειτουργία, όπου αμφιβόλου ποιότητας ιδρύματα, χωρίς κανέναν έλεγχο (πχ ποιοι διδάσκουν, ποια είναι τα προγράμματα σπουδών κλπ) θα «εμπορεύονται» τις αγωνίες και τις ελπίδες νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Η Κυβέρνησης της ΝΔ, στοχεύει στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και της υπονόμευσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων εκπαιδευτικών των δημόσιων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Δεν δεχόμαστε, τις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Όταν δεν έχουν πραγματοποιηθεί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι, επίσης, φανερό ότι η ρύθμιση αυτή θα οδηγήσει σε ανάλογη τιμωρία και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν ήδη τύχει της απαξίωσης της προϋπηρεσίας τους, με τον νόμο 4589/19 και καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές πληρώνοντας παράλογα ενοίκια και με υψηλό κόστος μετακινήσεων.

Πέρα, όμως, από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις η ανάγκη για την αλλαγή του τοπίου στη δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις μας (μόνιμος διορισμός όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση , εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών, χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών, καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, καμία τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π., επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών, επιμόρφωση, μισθολογική αναβάθμιση…)

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 12.00. Για όλα τα παραπάνω το ΔΣ του συλλόγου μας κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας το πρώτο 3ωρο, ενώ η ΔΟΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου.

Διεκδικούμε,

  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία κτήσης πτυχίου. Όχι στο «προσοντολόγιο». Κατάργηση του ν. 3848/2010, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013.
  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Καμία έκπτωση στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση,

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...