Στους δρόμους γιατροί κι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Mπορεί ο Πρωθυπουργός να επέστρεψε στην Αθήνα, ωστόσο, οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από γιατρούς και υγειονομικούς στο Ηράκλειο, και μάλιστα με παγκρήτιο χαρακτήρα, πραγματοποιούνται κανονικά.

Έτσι, αυτή την ώρα, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο από τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υγειονομικούς από νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ανήμερα εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας στο Επιμελητήριο.

Eκεί βρίσκονται και εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου που διαμαρτύρονται για το σχέδιο νόμου του ΥΠΠΟΑ και αφορά στη μετατροπή 5 μεγάλων μουσείων της χώρας σε ΝΠΔΔ, μεταξύ των οποίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Επίσης στη συγκέντρωση συμμετέχουν και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που στηρίζουν τον αγώνα τους.

"Sponsored links"

giatroi

Σύμφωνα με το Συντονιστικό των Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης, οι γιατροί προχωρούν σε εξάωρη στάση εργασίας (08:00-14:00), την οποία καλύπτει η ΟΕΝΓΕ και στην οποία  απευθύνεται ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής  “στους γιατρούς των νοσοκομείων και της ΠΦΥ του Ηρακλείου να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

giatroi

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπου επίσης πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια θα μεταβούν στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

giatroi

giatroi

Όπως τονίζουν οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης: “Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που επιβάλλεται με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων και οδηγεί σε υποβάθμιση τα νοσοκομεία της Κρήτης, αναγκάζοντας τους ασθενείς σε ολοένα περισσότερες πληρωμές για εξετάσεις, θεραπείες και νοσήλια.

Οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού οδηγούν σε κύμα παραιτήσεων γιατρών, με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία των Παθολογικών Κλινικών Ρεθύμνου και Ιεράπετρας, των δομών ψυχικής υγείας παιδιών, του κέντρου αίματος του Βενιζελείου.

"Sponsored links"

Κενά «μπαλώνονται» με μετακινήσεις γιατρών (π.χ. παθολόγων και αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία Ηρακλείου στο ΓΝ Ρεθύμνου), που οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο υποστελέχωσης, εντατικοποίησης και νέων παραιτήσεων.

Απορρίπτουμε τα κυβερνητικά σχέδια για το νέο ΕΣΥ. Διεκδικούμε ενίσχυση του συνόλου των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ της Κρήτης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα και αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να μπορούν να παρέχουν καθολικά δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες δουλειάς μας.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ)
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου (ΕΓΕΣΝΡ)
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου (ΕΝΙΛ)
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων (ΕΓΕΣΝΧ)”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live