Στους δρόμους οι πολίτες του Ρεθύμνου για την «διάσωση» του νοσοκομείου τους | Φωτός+Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Με όγκο και παλμό το πανρεθυμνιώτικο συλλαλητήριο για την δημόσια υγεία – Μετά μουσικής η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

  • Μία ανθρώπινη αλυσίδα «αγκάλιασε» το πολύπαθο νοσοκομείο
  • Ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Υγείας για την στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος

Σύσσωμο το Ρέθυμνο στους δρόμους στο πλαίσιο του πανρεθυμνιώτικου συλλαλητηρίου, που οργανώνει για την «διάσωση» του νοσοκομείου, το οποίο κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες δοκιμάζεται σκληρά, έπειτα και τις μαζικές παραιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών.

"Sponsored links"

Στόχος των διοργανωτών είναι το ηχηρό μήνυμα της κοινωνίας να φτάσει έως το υπουργείο Υγείας προκειμένου να δρομολογηθούν ουσιαστικές λύσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων και την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σημειώνεται ότι μετά από αίτημα της αστυνομίας για να μην μπλοκάρουν και οι δρόμοι της παλιάς πόλης οι διαδηλώσεις ακολουθούν μέσω της λεωφόρου Κουντουριώτου.

Ειδικότερα, στην κινητοποίηση συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί φορείς του νομού Ρεθύμνου, πολίτες, φοιτητές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των νοσοκομειακών και των ενώσεων τους για το νοσοκομείο και τη δημόσια υγεία στο νομό. Όπως επισημαίνεται από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, «…το νοσηλευτικό ίδρυμα εκπέμπει σήμα κινδύνου, δεδομένων των με προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό και που με μεγάλο αγώνα κόπο και προσωπικές θυσίες μας προσπαθούμε να καλύψουμε ώστε να μην γίνουν η αιτία για την ταλαιπωρία και την κακή εξυπηρέτηση των ασθενών».

Τα προβλήματα εστιάζονται στη λειτουργία κλινικών και εξωτερικών ιατρείων που λειτουργούν όπως αναφέρουν γιατροί εργαζόμενοι, με ελάχιστους ιατρούς, την ίδια ώρα που οι λίστες των επικουρικών είναι κενές, μιας και κανένας δεν ενδιαφέρετε να έρθει να δουλέψει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. «Θέσεις μόνιμου προσωπικού με προκηρύξεις ΑΣΕΠ αγανακτούμε να τις καλύψουμε…» αναφέρει ο σύλλογος των εργαζομένων τα μέλη του οποίου ζητούν μεταξύ άλλων: «… προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στήριξη στο ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και όχι υποβάθμιση του… ένα πλήρες αξιοπρεπές νοσοκομείο. Ένα νοσοκομείο καμάρι του νομού μας και αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών του Ρεθύμνου αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του».

Όσοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης του Ρεθύμνου καθώς και στις κτηριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

            

neakriti.gr

φωτός: rethnea.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live