17.8 C
Chania
Friday, June 2, 2023

Στους δρόμους σήμερα ξανά οι φοιτητές στα Χανιά για τα Τέμπη – Τι αναφέρει απόφαση για την αθώωση του Γραμματέα του Συλλόγου

Ημερομηνία:

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης δε σταματούν να κινητοποιούνται για τα Τέμπη. Σήμερα, στις 18.30 το απόγευμα, θα βρεθούν ξανά στους δρόμους με σημείο εκκίνησης τη Δημοτική Αγορά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος δημοσιοποίηση και την απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

«ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ  – ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ…. ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

Στα συλλαλητήρια και τις απεργίες του προηγούμενου διαστήματος συμμετείχαν συνολικά πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες και έκαναν την οργή τους δύναμη ανατροπής, αφήνοντας έκθετη τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών έκαναν ξεκάθαρο ένα πράγμα: πως οι ζωές μας μετράνε! Είδαμε τις εικόνες από τις μεγαλειώδεις παλλαϊκές απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις σχολών και σχολείων, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, φοιτητές που διαδήλωσαν σε όλη την χώρα! Πάνω από 100.000 κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, με την κεφαλή της πορείας να βρίσκει την ουρά! Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση από το 2015! Στα Χανιά, η πλατεία Δημοτικής Αγοράς βούλιαξε από 5000 κόσμο.

Τεράστιες ήταν και οι διαδηλώσεις πανελλαδικά και την προηγούμενη βδομάδα. Ο φοιτητικός μας σύλλογος ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων με μαζικές γενικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις διεκδικώντας δημόσιες και ασφαλείες μεταφορές για όλους κόντρα στην κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που κοστίζει ζωές! Έδωσε το δικό του μήνυμα με γιγαντόπανό στο φάρο με το μήνυμα «ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ… ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ!» που ακούστηκε από άκρη σε άκρη της χώρας!  Είναι πλέον  ξεκάθαρο, ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρόκειται να ξεχαστεί!

Το έγκλημα στα Τέμπη κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, με τους περισσότερους να είναι φοιτητές που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών, ενώ ακόμα και τώρα κόσμος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία, και πολλοί αγνοούνται.  Όσο και αν τα κυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, την στιγμή που δεν υπήρχαν στις γραμμές ούτε καν σηματοδότες, ο λαός δεν παραπλανάται, οι εγκληματικές πολιτικές ευθύνες δεν μπορούν πια να κρυφτούν !

Την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ζητωκραύγαζε για το ξεπούλημα του ΟΣΕ, αλλά και οι  προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν συμβάλει, στην περικοπή των εξόδων των σιδηροδρόμων, κατακερματίζοντας κάθε δικλείδα ασφαλείας που θα μπορούσε να έχει αποτρέψει το όσα έγιναν. Η υποβάθμιση των σιδηροδρόμων και η εσκεμμένη αμέλεια συντήρησης του, αδιαφορώντας για την εγκατάσταση δικλείδων ασφαλείας, οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών.

Η οργή μας θα γίνει ποτάμι ανατροπής! Οι φοιτητικοί σύλλογοι, έδωσαν μαζικό και μαχητικό παρών με καθημερινές διαδηλώσεις στην πλατεία Αγοράς, όπου μέρα με τη μέρα της αγκάλιασε όλος ο χανιώτικος λαός! Απόκορύφωμα ήταν η απεργία της 8ης Μάρτη. Τα χανιώτικα μέσα ενημέρωσης μίλησαν για την μαζικότερη απεργιακή διαδήλωση της 15ετίας. Ο αγώνας όμως δεν σταμάτησε εκεί! Η συνέλευση του Ενιαιού Συλλόγου την Τετάρτη 15/3 ήταν ακόμα πιο μαζική από την προηγούμενη και η απεργιακή διαδήλωση της επόμενης μέρας με γενικό μπλακ αουτ με καταλήψεις στις σχολές και απεργίες στους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα έκανε ξεκάθαρο στην κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της ότι το έγκλημα στα Τέμπη θα χαραχτεί στη συλλογική μνήμη του λαού μέσα από τους αγώνες του!

Καμία ντροπή! Την ώρα που η ΝΔ προσπαθεί να καταστείλει τον παλλαϊκό ξεσηκωμό με σκληρά κατασταλτικά χτυπήματα στις απεργίες ο φασίστας υπουργός Πλεύρης δηλώνει δημόσια πως θα ασκούσε με ευχαρίστηση το επάγγελμά του ως δικηγόρος για να υπερασπιστεί τον αστυνομικό που οδηγούσε τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ. και αποπειράθηκε να δολοφονήσει διαδηλωτή στην απεργία της προηγούμενης βδομάδας! Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης κάνει λόγο για θυσία στα Τέμπη παρουσιάζοντας το έγκλημα ως ευκαιρία αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο την υποκρισία τους. Οι φωτογραφίες των «στεναχωρημένων» υπουργών, την ίδια στιγμή που προχωράει η ιδιωτικοποίηση του νερού από την κυβέρνηση, παρά τα δολοφονικά αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, δεν πείθουν κανέναν! Από την προσχηματική παραίτηση του Καραμανλή που έβαλε εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές, έως το «όλοι φταίμε» του Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Το φιάσκο της παραίτησης του Καραμανλή, ο οποίος μόλις πριν δύο εβδομάδες από τα γεγονότα στα Τέμπη, μιλούσε για τις ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο, είναι μια ακόμη έκδηλη προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος που έκαναν.  Τα προβλήματα των γραμμών ήταν γνωστά. Έκλειναν όμως τα  μάτια, ακόμα και όταν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ προειδοποιούσαν μήνες πριν, βάζοντας ηχηρά το αίτημα για ασφαλείς σιδηροδρομικές γραμμές, κάνοντας απεργίες και στέλνοντας επιστολές και εξώδικα προειδοποιώντας για μελλοντικά ατυχήματα, τα οποία δυστυχώς έγιναν, με την πιο πρόσφατη καταγγελία να είναι μόλις πριν ένα μήνα! Η απάντηση της ΝΔ ήταν: να τους καταγγείλει και να κηρύττει τις απεργίες τους «καταχρηστικές» και «παράνομες».

"google ad"

Η κυβέρνηση της ΝΔ  έχει απελευθερώσει πλήρως και επιταχύνει κάθε μεθόδευση για την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών βαδίζοντας στις μνημονιακές πολιτικές, βάζοντας τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας. Η Hellenic Train (της οποίας κάτοχος είναι η Trenitalia) έχει αφήσει τις γραμμές των σιδηροδρομικών σε άθλια κατάσταση, χωρίς να μεριμνά για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, μάλιστα ατυχήματα συμβαίνουν συνεχώς μεταξύ των γραμμών Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό είναι πως λίγες μέρες πριν το δυστύχημα έσπασε ένα καλώδιο ηλεκτροδότησης βάζοντας σε κίνδυνο 450 επιβάτες, την ίδια στιγμή που θεωρητικά δινόντουσαν 50 εκατομμύρια τον χρόνο για την συντήρηση του δικτύου.

Η κυβέρνηση έχει βαθύνει ακόμα περισσότερο την κατεύθυνση για την ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα του ΟΣΕ, αφού το 2019 υπέγραψε συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για πλήρη απαλλαγή από αποζημίωση σε περίπτωση δυστυχήματος τα επόμενα 5 έτη. Η εγκληματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την 4ετία της διακυβέρνησης της, συμβάλλει στην ανήλεη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στις πλάτες του λαού, εφαρμόζοντας πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων αλλά και σειρά αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, με κόστος ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Η τραγωδία στα Τέμπη το κερασάκι στην τούρτα! Το αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών, όπως φαίνεται στην υγεία και στην ενέργεια, δεν τα πληρώνει κανείς άλλος πέρα από τον λαό. Τα Τέμπη μας εξοργίζουν γιατί μέσα σε αυτά αποκρυσταλλώνεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το πως οι μνημονικές πολιτικές και οι ιδιωτικοποιήσεις έρχονται να κάνουν την ποιότητα των δημοσίων αγαθών χειρότερη, τα ακριβαίνουν, καταργούν κάθε ασφάλεια και κάλυψη που υπήρχε μέσα σε αυτά, είτε μιλάμε για τους εργαζόμενους στις αντίστοιχες υπηρεσίες είτε μιλάμε για τους πολίτες που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν. Μας εξοργίζουν γιατί πρόκειται για μια όχι απλά επικίνδυνη , αλλά δολοφονικής πολιτική που κοστίζει ζωές και τσακίζει την προοπτική του λαού και της νεολαίας,  γιατί βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας! ΩΣ ΕΔΩ !

Ο λαός θρηνεί τα παιδιά του, τους συμφοιτητές του, συγγενείς και φίλους του. Να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι! Οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία εργαζομένων, οι συλλογικοί φορείς και όλος ο λαός θα συνεχίσουν να δίνουν την απάντησή τους στο δρόμο, όπως δίνουν τις τελευταίες ημέρες, ζητώντας δικαίωση για τα θύματα.  Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει το θράσος να ζητάει «συγγνώμη», κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό , την ίδια στιγμή που στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν και να καταστείλουν τις διαδηλώσεις. Δεν μπορούμε παρά να καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης που επέλεξε για άλλη μια φορά να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση απέναντι σε στις μαζικές διαδηλώσεις και την λαϊκή οργή, επιλέγει την καταστολή. Ακόμη και απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να καμφθούν, πέρασε νόμο που στοχοποιεί ευθέως τις μαθητικές καταλήψεις προτάσσοντας σαν «μηχανισμό» αντιμετώπισης τα τηλεμαθήματα.

Ασφαλώς αυτό είναι κάτι που δεν αφήνει αδιάφορους τους φοιτητικούς συλλόγους, αφού πολλές φορές έχουμε δει διάφορους καθηγητές και διοικήσεις να στρέφονται απέναντι στις αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν διάφοροι μηχανισμοί την τελευταία βδομάδα προκειμένου να τερματίσουν τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και να διασφαλιστεί η μικρότερη δυνατή φθορά στην κυβέρνηση. Αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας είναι η ανακοίνωση της νέας πρυτανικής αρχής. Στην πραγματικότητα, μετα από νύξη της κυβερνητικής νεολαίας η πρυτανεία δίνει διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση, εκβιαζοντας τους φοιτητες με απειλες για μη ολοκληρωση μαθηματων και συκοφαντώντας μια διαχρονική και δυναμική πρακτική διεκδίκησης του φοιτητικού κινήματος, την κατάληψη.

Η οποιαδήποτε αναφορά σε δημοκρατικό διάλογο είναι τουλάχιστον υποκριτική την στιγμή που οι εκπρόσωποι των φοιτητών που εκλέχθηκαν στις φοιτητικές εκλογές έχουν αποκλειστεί από τα όργανα διοίκησης και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητάς δεν γνωρίζει καν τη διεξαγωγή και το περιεχόμενο τους. Η νέα πρυτανεία θα πρέπει να διαλέξει αν θα υπηρετήσει την κυβερνητική πολιτική η αν θα είναι με τους φοιτητές και τον αγώνα τους για ζωή! Είτε θα συνεχίσει την σταυροφορία ενάντια στους ΦΣ που ξεκίνησε ο προκάτοχός της Λαγουδάκης μαζί με τον Καρυστινό ή θα προασπιστεί τα δημοκρατικά κεκτημένα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Την στιγμή που διαδηλώνουμε για την δικαίωση  των συναδέλφων μας, είναι τουλάχιστον χυδαίο να ερχόμαστε αντιμέτωποι με εκδικητικού τύπου κινήσεις, ή ακόμα και τραγελαφικές κινήσεις όπως του Καρυστινού, που δήθεν λόγο κατάληψης καθυστερεί να διορθώσει γραπτά, και από την άλλη δίνει εντολές στους καθηγητές να μην ακυρώνουν μαθήματα για τις συνελεύσεις. Τέτοιου ίδιους κινήσεις δεν τρομοκρατούν κανέναν! Στο ίδιο βεληνεκές κινείται και οργανωμένη μειοψηφία φοιτητών που συγκρωτούν την κυβερνητική νεολαία και απέχουν τα τελευταία 4 χρόνια από τις διαδικασίες του συλλόγου.

Οι συγκεκριμένοι επιχειρούν να ξεπλύνουν την κυβέρνηση τους για το εγκλημα στα τέμπη και έχουν ξεκινήσει εκστρατεία συκοφάντησης των φοιτητικών συλλόγων και των ψηφισμένων δράσεών τους και εκβιασμών των φοιτητών για χαμένα εξάμηνα, προκειμένου να ανακόψουν τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος που έχει αναπτυχθεί! Στους φοιτητές όμως δεν πιάνουν απειλές!

ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΣ Γ.Σ.

ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ Ο ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΚΗ

Δύο χρόνια πριν , στις 27/2/202, η τοπική ασφάλεια εισέβαλλε σε σπίτι φοιτητών, χωρίς να επιδείξει ένταλμα και χωρίς παρουσία εισαγγελέα, προσαγάγοντας 2 φοιτητές μέσα στο σπίτι τους, αλλά και άλλους 3 φοιτητές του Πολυτεχνείου που βρέθηκαν στον δρόμο τους. Ύστερα από την αρπαγή τους, φόρτωσαν ανυπόστατες κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του ενός εξ΄αυτών, και συγκεκριμένα του Γραμματέα του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Γ.Σ. με την προσαγωγή να μετατρέπεται σε σύλληψη, αποδίδοντας του την εξωφρενική κατηγορία της «οπλοκατοχής», βασισμένη σε ένα φυσίγγι του παππού του, αφού το σπίτι που διαμένει είναι το πατρικό της οικογένειας του στην Κρήτη. Το στημένο αυτό κατηγορητήριο, έχει ως μοναδικό σκοπό την ψυχική, σωματική αλλά και οικονομική ταλαιπωρία τους συναδέλφου μας, αλλά και την στοχοποίηση και κατατρομοκράτηση ολόκληρης της νεολαίας. Τα γεγονότα αυτά, είναι βγαλμένα από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, θυμίζοντας μας εποχές 7ετίας, όπου το σπουδαστικό της ασφάλειας κυνηγούσε φοιτητές.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ!

Από την πρώτη κιόλας μέρα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στάθηκαν στο πλάι του συναδέλφου καθώς με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το αστυνομικό μέγαρο, οι φοιτητές διασφαλίσαμε ότι ο Γίωργος θα αφέθεί ελεύθερος μετά τη σύλληψή του. 2 χρόνια μετά πλυμιρίσαμε το δικαστικό μέγαρο των Χανίων και δόσαμε στην κυβέρνηση και στην ασφάλεια Χανίων την απάντηση που τους αρμόζει! Ο συνάδελφός μας αθωώθηκε πανηγυρικά!

Οι αγώνες μας κερδίζουν και αυτή η νίκη ήταν μια πρώτη νίκη απέναντι στον αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης. Όπως ξηλώσαμε αυτή τη σκευωρία θα ξηλώσουμε και όλες τις υπόλοιπες που μας ταλαιπωρούν για να σταματήσουμε τους αγώνες μας! Τους το κάνουμε ξεκάθαρο! Τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν τρομοκρατούν τους φοιτητές, αλλά τους εξοργίζουν. Η αθώωση του συναδέλφου μας θα αποτελέσει μόνο την αρχή από μία σειρά διώξεων που έχουν στηθεί σε βάρος της νεολαίας, όπως είναι και οι 8 κλητεύσεις από την Υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε εκλεγμένους συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του ιδρύματός μας, εκ των οποίων ο συγκεκριμένος φοιτητής και οι πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής. Όσο και αν προσπαθούν να σβήσουν τους αγώνες μας, η νεολαία θα συνεχίζει να βγαίνει μπροστά και να βάζει αναχώματα στην αυταρχική και αντιδημοκρατική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Απαιτούμε:

 • ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
 • ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
 • ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
 • ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ
 • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΜΜ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 • ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡ. 16. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
 • ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗΣ
 • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ
 • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ Κ-Χ

Αποφασίζουμε:

 • ΠΕΜΠΤΗ 23/3 ΣΤΙΣ 18:30 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
 • ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
 • ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
 • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
 • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/3 ΣΤΙΣ 11:00. ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμένει πλάι στα λαϊκά στρώματα ο Τσίπρας

Την «τακτική της Νίκαιας» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη...

Βαρουφάκης: “Αν θες τη φωνή του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, είναι στο χέρι σου”

"Κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και του λέμε, “ξέρεις...

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η αγωνία του κ. Μητσοτάκη είναι οι 2.000 πιο πλούσιες οικογένειες”

Στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες για το...

O John Cleese των Monty Python αρνείται να κόψει την “τρανς σκηνή” με τη Loretta

Δεν είναι λίγες φορές που τα τελευταία χρόνια ο...