Στους στρατώνες του Φιρκά θα μεταφερθεί η συλλογή του Πολεμικού Μουσείου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Η πυρκαγιά που κατέστρεψε τους Ιταλικούς Στρατώνες άφεσε και άστεγο το Πολεμικό Μουσείο και τη σπουδαία συλλογή του Γιάννη Μάντακα. Λύση σε αυτό το θέμα φαίνεται ότι δίνει η απόφαση για μεταφορά του υλικού στους στρατώτες του Φρούριου Φιρκά, όπως και θα λειτουργεί πλέον το Πολεμικό Μουσείο.

Ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει σχετικά σε ανάρτησή του:

Μέρος του Φιρκά (στρατώνες) παραχωρείται από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων για να στεγαστεί η συλλογή του. Μια πλούσια συλλογή χτισμένη κομμάτι κομμάτι από το Γιάννη Μάντακα, η οποία βρέθηκε άστεγη μετά την πυρκαγιά στους Ιταλικούς Στρατώνες.

"Sponsored links"

Το ζήτημα είχαμε θέσει από κοινού με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείο Τάσο Λιάσκο στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την οποία και ευχαριστούμε.
Ευχαριστίες επίσης και στην Προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ελένη Παπαδοπούλου για τη θετική εισήγησή της.

Με την παραχώρηση αυτή η πόλη μας έχει διπλό όφελος.

Θα αποκτήσει κατ’αρχάς Πολεμικό Μουσείο σε προνομιακή θέση, το οποίο θα εμπλουτίσει την εμπειρία της επίσκεψης στο παλιό λιμάνι. Αλλά ταυτόχρονα αίρεται και ένα εμπόδιο στην αποκατάσταση και αξιοποίηση των Ιταλικών Στρατώνων, το κατεστραμμένο κτήριο των οποίων είχε παραχωρηθεί παλαιότερα για αποκλειστική χρήση του Πολεμικού Μουσείου. Χωρίς εξεύρεση λύσης για τη στέγαση του Μουσείου δε θα μπορούσε να προχωρήσει κανένα σχέδιο αξιοποίησης των Ιταλικών Στρατώνων.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live