23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στο Αρκαλοχώρι ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Αντ. Παπαδεράκης: Άμεση επιχορήγηση των επιχειρήσεων με συνηγορία των ιδιοκτητών των ακινήτων, δίχως γραφειοκρατία

Ημερομηνία:

Συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής οικονομίας που έχουν πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό στο Αρκαλοχώρι πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης στις οποίες συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου Νίκος Χρονάκης και ο Δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης.

Παράλληλα ο κ. Παπαδεράκης και ο κ. Πιτσούλης επισκεπτόμενοι την κεντρική αγορά της περιοχής συνομίλησαν με τους μικρομεσαίους για τα προβλήματα που εντάθηκαν στην επιχειρηματικότητα της περιοχής μετά τους σεισμούς.

Από τις παραπάνω συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η ανάγκη λήψης των μέτρων που είχαν προταθεί σε σχετική επιστολή της 1ης Οκτωβρίου 2021 για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Επιπλέον προέκυψε η ανάγκη λήψης μέτρων επιτάχυνσης των διαδικασιών αποκατάστασης των μικροζημιών στα χαρακτηρισμένα πράσινα (50% περίπου των επιχειρήσεων του Αρκαλοχωρίου).

Μια λύση στη κατεύθυνση αυτή είναι η άμεση επιχορήγηση των επιχειρήσεων με συνηγορία των ιδιοκτητών των ακινήτων, δίχως γραφειοκρατία, με ένα εφάπαξ ποσό (3000 – 4000€) για την αποκατάσταση των προαναφερθέντων ζημιών.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν ενναλακτικές για το θέμα της μεταβατικής στέγασης των επιχειρήσεων που στεγάζονται σε χαρακτηρισμένα κίτρινα κτίρια (περίπου 48% των επιχειρήσεων του Αρκαλοχωρίου).

Τέλος ως καθολικό αίτημα αναδείχθηκε το ζήτημα της έκτακτης αποζημίωσης λόγω της απώλειας εισοδήματος που πλήττει την στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση των επαγγελματιών και των οικογενειών τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για ενέργειες προώθησης των παραπάνω στα αρμόδια Υπουργεία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...