11 C
Chania
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026

Στο Εφετείο Χανίων η δίκη σε δεύτερο βαθμό ειδικού φρουρού για απόπειρα βιασμού στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Η υπόθεση της απόπειρας βιασμού από ένα 36χρονο σήμερα Ειδικό Φρουρό σε βάρος νεαρής κοπέλας στο Ρέθυμνο το 2013 αναβιώνει στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων. Η υπόθεση ξανάνοιξε χθες το πρωί σε δεύτερο βαθμό στις δικαστικές αίθουσες του ΜΟΕ Χανίων.

Την πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσε το θύμα της επίθεσης, ο αδελφός της και μια σειρά μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται τη Δευτέρα με άλλους τρεις μάρτυρες, τα αναγνωστέα έγγραφα και την απολογία του κατηγορούμενου. Η πρώτη ημέρα χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντιπαράθεση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η πολιτική αγωγή υποστήριξε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, ενώ αντίθετα η υπεράσπιση υποστήριξε τη θέση της ότι υπήρξε επίθεση σε βάρος της γυναίκας όχι όμως απόπειρα βιασμού από τον κατηγορούμενο.

Σημειώνεται ότι στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης ο ειδικός φρουρός είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος, του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 13 ετών και ενός μήνας χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ η έφεση του δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 4,5 χρόνια. Εκτίοντας το 1/3 της ποινής του έκανε αίτηση αποφυλάκισης που έγινε δεκτή.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημανδηράκης: «Η «νύμφη» πόλη των Χανίων υποδέχεται τον νέο πνευματικό της νυμφίο»

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Τίτο, μιλώντας για «ιερό πνευματικό γάμο» και διαβεβαιώνοντας για τη στενή συνεργασία Δήμου-Εκκλησίας.

Σύλληψη ημεδαπού για αρπαγή ανήλικης στο Ηράκλειο

Σύλληψη ημεδαπού για αρπαγή ανήλικης στο Ηράκλειο από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Η ανήλικη εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και παραδόθηκε στους οικείους της.

Ένωση Καταναλωτών Κρήτης: Παραλείψεις τραπεζών δημιουργούν «αλαλούμ» στους δανειολήπτες του ν.Κατσέλη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει τράπεζα που απαίτησε ποσό 13.524€ από δανειολήπτη με μηδενικές καταβολές. Προειδοποίηση για εξώδικα σε ενταγμένους στον ν.Κατσέλη.