20.8 C
Chania
Saturday, December 2, 2023

Στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη ποσότητά κροτίδων που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Η μεγαλύτερη ποσότητα κροτίδων που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα, ήταν αυτή που προσφάτως βρήκαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου! Και μπορεί να βγήκε μία απλή ανακοίνωση λίγων γραμμών από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος , ωστόσο, πρόκειται για μια υπόθεση που εντυπωσιάζει και ως προς τα στοιχεία της έρευνας, αλλά και για ότι προηγήθηκε αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λιμενικοί από το Ηράκλειο γνώριζαν ότι θα έρθει ή ότι έχει ένα τεράστιο φορτίο με παράνομες κροτίδες, πολύ ισχυρές, οι οποίες απαγορεύεται να κυκλοφορούν στο εμπόριο λόγω της ισχύς τους.

Τα στελέχη του ΚΛΗ προσπαθούσαν καιρό να επιβεβαιώσουν τις σχετικές πληροφορίες, δεν γνώριζαν όμως το ακριβές σημείο που αυτές ήταν κρυμμένες. Και δεν είναι υπερβολή ότι ήταν κρυμμένες σε χώρο καβάντζα , μεταφορικής εταιρίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο παράνομες κροτίδες που κατασχέθηκαν υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο, ενώ προκαλεί ζάλη η πληροφορία ότι στην αγορά το κάθε τεμάχιο, μπορεί να πωληθεί ακόμα και τρία ευρώ!

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το εξαιρετικά μεγάλο φορτίο ήταν σε χώρο που γνώριζαν ελάχιστα άτομα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι είναι πιθανόν να βρίσκονταν εκεί για περίπου μισό χρόνο…

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αποστολέας τους, λόγω του μεγάλου όγκου του εμπορεύματος, έπαιρνε ή θα έπαιρνε με δόσεις τις ποσότητες που χρειαζόταν να πουλήσει, ανάλογα βέβαια και με τη ζήτηση.

Από τα στελέχη του ΚΛΗ αναζητήθηκαν ο αποστολέας και ο υπεύθυνος της μεταφορικής εταιρίας, αλλά δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφερόταν ότι βρέθηκαν “επτά παλέτες με 222 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά 1.354.440 κροτίδες διαφόρων επωνυμιών, η κατοχή των οποίων απαγορεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 456/76 “Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων” και του Ν.2168/93 “Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις”.

creta24.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Guardian «αδειάζει» τον Σούνακ – Το παρασκήνιο της ακύρωσης της συνάντησης με Μητσοτάκη

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με τα όσα προηγήθηκαν της αιφνιδιαστικής...

Κρήτη: Με τηλεφωνήματα και sms αποσπούν χρήματα οι απατεώνες

Δύο υποθέσεις εξαπάτησης καταγγέλθηκαν, χθες, στις διωκτικές Αρχές. Και οι δύο...

Κρήτη: Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 15 ετών

Σε ακραία επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα κυμάνθηκε η...