28.8 C
Chania
Friday, July 19, 2024

Στο Ηράκλειο το διεθνές συνέδριο ORCA 2024

Ημερομηνία:

Το διεθνές συνέδριο ORCA 2024,  θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με πρόεδρο τον Δρ. Χρήστο Ραχιώτη, καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής (ΕΚΠΑ). Το συνέδριο αυτό τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Η στοματική υγιεινή αποτελεί έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της δημόσιας υγείας, με συνεχή εξέλιξη και καινοτομίες που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Το επιστημονικό συνέδριο ORCA 2024 επικεντρώνεται στις τελευταίες εξελίξεις και έρευνες στον τομέα της τερηδόνας, προσφέροντας μια πλατφόρμα για τη διάδοση γνώσεων και τη συνεργασία μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών του κλάδου. Μέσα από τις ποικίλες επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις και εργαστήρια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνικές και μεθόδους πρόληψης και θεραπείας της οδοντικής τερηδόνας, καθώς και να εξετάσουν τις προκλήσεις και τις μελλοντικές κατευθύνσεις στον τομέα της στοματικής υγείας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές στον τομέα της τερηδόνας από όλο τον κόσμο. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 170 περίπου επιστημονικές εργασίες, 4 επιστημονικά συμπόσια και 3 στρογγυλά τραπέζια.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν σε μια σημαντική δράση  κοινωνικής ευθύνης (CSR), που αντανακλά το πνεύμα ετοιμότητας και ανθεκτικότητας της κοινότητας. Το Σάββατο, 6 Ιουλίου, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τοπικές εθελοντικές ομάδες για μια πρωτοβουλία καθαρισμού στο Δάσος Κέρης. Αυτή η συνεργασία περιλαμβάνει οργανισμούς όπως η Ομάδα Κρίσεων, η Ένωση Εφέδρων Αξιωματικών (ΛΕΦΕΔ), η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) και η Επίδρασις.

Η ORCA, με μακρά και διακεκριμένη ιστορία 70 ετών, προάγει επιτυχώς την στοματική υγεία μέσω της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της τερηδόνας. Από την ίδρυσή της το 1953, η ORCA έχει ενώσει επαγγελματίες της οδοντιατρικής από όλο τον κόσμο, προωθώντας την έρευνα για την πρόληψη της οδοντικής τερηδόνας και τη χρήση του φθορίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία CONVIN (PCO).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.orca2024.com

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφιακό «μπλακ άουτ»: Πώς μια αποτυχημένη αναβάθμιση προκάλεσε παγκόσμιο χάος – Πότε θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση

Δεκάδες συστήματα υπολογιστών αεροδρομίων, τραπεζών, ακόμα και συστημάτων υγείας...

Προς τον Δήμο Χανίων: Απάνθρωπο να εργάζονται οι σκουπιδιάρηδες στο καταμεσήμερο

Δεν ξέρουμε ποιοι κανονίζουν τα ωράρια των εργαζόμενων στον...

Στον Αλικιανό και φέτος τα Ερευνητικά εργαστήρια Periplus

Μετά την περυσινή επιτυχία των δύο κύκλων ερευνητικών εργαστηρίων Periplus,...

Δουλειές με… φούντες ξανά στον Μυλοπόταμο

Συνολικά 7 μικρές χασισοφυτείες, με περίπου 200 δενδρύλλια κάνναβης συνολικά,...