Στο «κόκκινο» η δημόσια υγεία: 24ωρη απεργία νοσοκομειακών γιατρών για μαζικές προσλήψεις και νέες ΜΕΘ

Κανένα σχόλιο

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας εν μέσω μάλιστα ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων ασθενών με Covid-10, έρχεται να αναδείξει η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ, ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών. Οι γιατροί που θα συγκεντρωθούν μαζί με νοσηλευτές και εργαζόμενους πολλών νοσοκομείων της Αττικής που έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις για στάσεις εργασίας, στις 12μμ στο υπουργείο Υγείας, διεκδικούν τα εξής:

– Επείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

– Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων

"Sponsored links"

– Ανάπτυξη και στελέχωση 3.500 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ

– Επίταξη των δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα

– Άμεση πληρωμή του συνόλου των εφημεριών.

Κραυγή αγωνίας από Ευαγγελισμό και Κρατικό Νίκαιας

Η κραυγή αγωνίας έξι (6) διευθυντών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, καθώς επίσης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και της υπεύθυνης της πτέρυγας Covid-19 στο Π.Γ.Κ.Ν «Νίκαιας», είναι μια επιπλέον απόδειξη της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται, καταρρίπτοντας έτσι το αφήγημα της Κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις σε δύο δημόσια νοσοκομεία που αποτελούν “ναυαρχίδες” του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσει επιτέλους η υβέρνηση τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης δηλώνει ότι στηρίζει τα αιτήματα των συναδέλφων της για:

– Τη λειτουργία καταλυμάτων που θα στεγάζουν προσωρινά ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι δεν έχουν στέγη ή διαβιούν σε συνθήκες που ευνοούν την υπερμετάδοση.

– Την αύξηση της διαθεσιμότητας σε μοριακούς ελέγχους για νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς ειδικών μονάδων.

– Τη διάθεση μεταφραστών γλωσσών που ομιλούν οι πολυπληθέστερες ομάδες των μεταναστών.

"Sponsored links"

– Την άμεση αποφόρτιση του νοσοκομείου από ασθενείς Covid-19 σε απλή νοσηλεία, με διακομιδή σε άλλα ιδρύματα.

– Τον σαφή προσδιορισμό υπό τις παρούσες συνθήκες, του αριθμού κλινών ΜΕΘ και κλινών θαλάμου που θα διατίθενται για ασθενείς με Covid-19. Η διαθεσιμότητα θα αυξάνεται μόνο σε συνθήκες υπερπλήρωσης και των άλλων διαθέσιμων δομών στη Αττική, που απευχόμαστε.

– Την ισόρροπη στελέχωση και την ανάπτυξη των Τμημάτων με γνώμονα τις διαχρονικές ανάγκες και όχι μόνο τις συγκυριακές.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις