16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στο ΛΑΟΣ προσχώρησε ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στα Χανιά Στέλιος Βλαμάκης

Ημερομηνία:

Με δημόσια ανακοίνωση στο προσωπικό προφίλ του στο Facebook, το πρώην στέλεχος της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Χανιών, με πλούσια νεοναζιστική δράση και υποψήφιος βουλευτής, δηλώνει την προσχώρηση του στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γ.Καρατζαφέρη.

Σε σχετικό σχόλιό του το karavani.gr σημειώνει:

«Αρχικά θεωρούσαμε ότι, το περιστατικό ήταν κάποιο είδος φάρσας, μιας και οι αντισυστημικοί αγωνιστές της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, δεν συνεργάζονται με κόμματα που συγκυβέρνησαν και τάχθηκαν υπέρ του μνημονίου.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις αρκετών μελών της οργάνωσης εναντίον του επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό μας ότι η Χρυσή Αυγή, έχει αρκετές διαρροές και όχι τόσο αντισυστημικά στελέχη. Ο ίδιος υπ.βουλευτής, είχε κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο τις διαθέσεις του, μιας και είχε φωτογραφίες από τους φούρνους στο Νταχάου και χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά στα κρεματόρια του Χίτλερ.

Ο ίδιος ο πρώην υπ. βουλευτής, στις προηγούμενες εκλογές ζητούσε να κλείσουν τα γραφεία όλων των κόμματων, ανάμεσα τους και το ΛΑΟΣ, επειδή η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου, λειτουργούσε σαν Χούντα του Μνημονίου. Τώρα, δηλώνει ότι το ΛΑΟΣ είναι «ένα κόμμα με σοβαρές προτάσεις και πολιτική για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση.»
Τελικά, φαίνεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για την δράση της νεοναζιστικής συμμορίας, για την χρηματοδότηση της από εφοπλιστές και για τα κρυμμένα όπλα από επιχειρηματίες οι οποίοι δηλώνουν νεοναζί, αρκετά μέλη της, αποχωρούν και εντάσσονται σε διαλυμένα κόμματα τύπου ΛΑΟς τα οποία αρχίζουν να αχνοφαίνονται μέσω των ΜΜΕ στο προσκήνιο».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εθνικιστών Κρήτης

Σχετική ανακοίνωση προσχώρησης στο ΛΑΟΣ έδωσε στη δημοσιότητα και η Ένωση Εθνικιστών Κρήτης. Την Ένωση Εθνικιστών ίδρυσε ο Στέλιος Βλαμάκης μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή. Αναλυτικά αναφέρεται:

«Οι συμπληγάδες της παγκοσμιοποίησης στοχεύουν να συνθλίψουν την Ελληνική Αργώ. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ όμως οφείλουν ακολουθώντας το παράδειγμα του θρυλικού Ιάσωνα,(αφού σκεφθούν) να πράξουν με πολιτική ευελιξία.
Οι λεονταρισμοί και οι πιθηκισμοί κάποιων σε κάποιο κόμμα απεδείχθησαν ολέθριοι για την Εθνική Ιδέα. Πιστεύουμε ότι η ένταξη μας στις τάξεις ενός ανανεωμένου ΛΑ.Ο.Σ θα συντελέσει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανόρθωσης του Έθνους των Ελλήνων. Το ΛΑ.Ο.Σ ως εθνοκεντρικό κόμμα με την εργασία που θα προσφέρουν όσοι πιστεύουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, είναι ο καταλληλότερος χώρος αυτήν την εποχή για την επίτευξη του προαναφερόμενου σκοπού.

ΟΧΙ πλέον στις γραφικότιτες και στον στείρο λαϊκισμό με την αποχαύνωση του όχλου. Σοβαρότητα και εργασία για έναν ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ!»

Δήλωση προσχώρησης Στέλιου Βλαμάκη στο ΛΑΟΣ

Ξεχωριστή δήλωση προσχώρησης στο ΛΑΟΣ εξέδωσε και ο Στέλιος Βλαμάκης την οποία υπογράφει ως πρόεδρος της Ένωσης Εθνικιστών Κρήτης. Αναφέρει σχετικά:

“Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στην πιό δύσκολη καμπή της μεταπολεμικής της ιστορίας.
Πιστεύοντας,ότι η ένταξη μου στις τάξεις του Λα’ι’κού Ορθοδόξου Συναγερμού (ενός κόμματος με σοβαρές προτάσεις και πολιτική για την έξοδο από την κρίση) θα συντελέσει στην προσπάθεια εθνικής ανόρθωσης,
προσχωρώ στο ΛΑ.Ο.Σ. εγώ ο Βλαμάκης Στυλιανός του Αριστείδη γεννημένος στα Χανιά.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της Κρήτης ,απο το μετερίζι του ανανεωμένου ΛΑ.Ο.Σ., θα εργασθώ για την επίλυση τους.”

Και από το Ρέθυμνο προσχωρήσεις υποψήφιων βουλευτών της Χρυσής Αυγής προς το ΛΑΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο προσχώρησε στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Αναμένεται μάλιστα να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση. Από τον ΛΑ.Ο.Σ μάλιστα, λένε πως στο άμεσο μέλλον θα έρθουν πολλές τέτοιες προσχωρήσεις, αφού υπάρχουν πολλές ζυμώσεις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...