14.8 C
Chania
Monday, December 4, 2023

Στο ΠΑΓΝΗ ελέγχουν την ποιότητα στην υγεία και οι εργαζόμενοι αντιδρούν

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία θα επισκεφθεί το ΠΑΓΝΗ  με σκοπό την «αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο ΕΣΥ και την αυτοαξιολόγηση», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Και προσθέτουν οι εργαζόμενοι:

“Εύλογα αναρωτιόμαστε εάν χρειάζεται να επισκεφθούν το νοσοκομείο για να αποτυπώσουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί και που επανειλημμένα «αποτυπώνει» το σωματείο εργαζομένων, με ενήμερη τη διοίκηση και την ΥΠΕ.

Δηλαδή:

οι 20.000 μέρες οφειλόμενων ρεπό και αδειών

οι 600 κενές μόνιμες  οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων εκ των οποίων οι 300 αφορούν στη νοσηλευτική υπηρεσία

Ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο αποχώρησαν από το νοσοκομείο πάνω από 100 εργαζόμενοι

Ότι παθολογικοί ασθενείς νοσηλεύονται σε χειρουργικές κλινικές λόγω πληρότητας

Ότι οι ασθενείς στις λίστες αναμονής για χειρουργείο ξεπερνάνε τους 4000

Ότι η ψυχιατρική κλινική ξεχειλίζει συστηματικά από ράντζα ενώ η Παιδοψυχιατρική οδεύει στο κλείσιμο

Φυσικά και τα γνωρίζουν όλα αυτά οι «κύριοι» του ΟΔΙΠΥ, ο σκοπός τους άλλωστε δεν είναι αυτός, αλλά η μετακύλιση των ευθυνών για τα διαχρονικά προβλήματα του νοσοκομείου στους μαχόμενους υγειονομικούς που σηκώνουν τόσα χρόνια τώρα το βάρος της λειτουργίας ενός τραγικά υποστελεχωμένου νοσοκομείου και να βγάλουν «λάδι» το κράτος, που μέσω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας, έφτασε σε αυτό το σημείο υποστελέχωσης. Γι’ αυτό άλλωστε επιστρατεύουν και την… «αυτοαξιολόγηση»!

Αυτοί που άφησαν τα νοσοκομεία να καταρρέουν κάτω από το βάρος της πανδημίας και της λοιπής νοσηρότητας, αυτοί που άφησαν τους υγειονομικούς χωρίς όπλα, απροστάτευτους, να εφαρμόσουν αντιεπιστημονικά πρωτόκολλα, που μας αφήνουν καθημερινά να εργαζόμαστε σε επισφαλείς συνθήκες, μας κουνάνε το δάχτυλο της «αξιολόγησης»!

Τους καλούμε να «αυτοαξιολογηθούν» οι ίδιοι και να μας πουν:

Πόσα χρήματα αναγκάστηκαν να πληρώσουν οι ασθενείς για απογευματινά ιατρεία και στην ιδιωτική υγεία επειδή δεν έβρισκαν ραντεβού στο δημόσιο σύστημα υγείας?

"google ad"

Πόσοι υγειονομικοί χρειάζεται να προσληφθούν, ακόμα και με τα απαρχαιωμένα οργανογράμματα των νοσοκομείων μας, για να καλυφθούν τα κενά?

Πόσο επιστημονικό είναι να μετακινούνται νοσηλευτές σε άλλα τμήματα που δεν γνωρίζουν, αγροτικοί γιατροί να καλύπτουν τα ΤΕΠ και τις εφημερίες κλινικών τριτοβάθμιου νοσοκομείου, ειδικευόμενοι νοσηλευτές να «χρίζονται» υπεύθυνοι βάρδιας?

Πόσο καλύπτονται οι νοσηλευτές με την έλλειψη υλικών που καλούνται να διαχειριστούν;

Πόσο “safe hospital” είναι αυτό που αναγκάζει γιατρούς να δουλεύουν 36 και πλέον ώρες άυπνοι, νοσηλευτές να κάνουν κυλιόμενες βάρδιες ασταμάτητα χωρίς ρεπό, τραυματιοφορείς να εργάζονται 16 ώρες ασταμάτητα, όροφοι ολόκληροι να καλύπτονται από μία μόνο καθαρίστρια και με εξόδους κινδύνου κλειδωμένους με λουκέτα?

Ας αφήσουν λοιπόν την κοροϊδία, γιατί οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει καλά! Ο σκοπός του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. είναι η αξιολόγηση των υπηρεσιών όχι με βάση τις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων αλλά με κριτήριο τη μείωση του κόστους στα πλαίσια ενός ιδιωτικοποιημένου «νέου ΕΣΥ».

Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί τους εργαζόμενους:

• Να μην επιτρέψουν το κλίμα τρομοκρατίας, να μη δεχτούν την υποβάθμιση της δουλειάς και της αξιοπρέπειας τους! Να απαντήσουν μαχητικά σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης από τα στελέχη του ΟΔΙΠΥ.

• Να παλέψουν για ένα πραγματικά ασφαλές νοσοκομείο, με επαρκές αριθμητικά, μόνιμο προσωπικό ώστε να εξασφαλίζονται επιπλέον βάρδιες σε περίπτωση ανάγκης, με ασφαλείς και επαρκείς χώρους, με επαρκές, εκπαιδευμένο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας!

• Να εναντιωθούν στη λογική του νοσοκομείου-επιχείρηση!

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου την Τετάρτη 22/11, στις 8:00π.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου

«αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι»

Μπέρτολτ Μπρέχτ”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ