Στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τη Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης η στήριξη της οικογένειας του αδικοχαμένου εργάτη δακοκτονίας στον Αποκόρωνα

Κανένα σχόλιο

Eπερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη κατάθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης για την ανάγκη οικονομικής στήριξης της οικογένειας του αδικοχαμένου εργάτη δακοκτονίας στον Αποκόρωνα:

Μεγάλη είναι η ευθύνη της περιφέρειας για την ιδιωτικοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας με ανάθεση σε εργολάβους, χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο για μέτρα προστασίας που είναι τις περισσότερες φορές ανύπαρκτα, με κακοπληρωμένους εργαζόμενους, χωρίς να έχουν προσληφθεί τομεάρχες- επόπτες, οι οποίοι επιβλέπουν τους ψεκασμούς.

Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με το χαμό του εργάτη δακοκτονίας, την ώρα της δουλειάς στον Αποκόρωνα, όπου το έργο της δακοκτονίας έχει αναλάβει η αναπτυξιακή επιχείρηση του Δήμου,  φέρνει στο προσκήνιο  αυτές τις τρομερές ελλείψεις και τις ευθύνες όλων (κυβέρνηση- περιφέρεια-δήμοι) όσοι έχουν καθιερώσει αυτή την κατάσταση στη δακοκτονία.

"Sponsored links"

Πρωταρχικά, είναι υποχρέωση της περιφέρειας να στηρίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους, σε μόνιμη βάση, τα παιδιά του αδικοχαμένου εργάτη. Είναι η ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης που οφείλει η περιφέρεια να δώσει.

Επιπλέον, επισημαίνεται η ανάγκη να διεξάγεται η δακοκτονία με κρατική ευθύνη, με εξασφάλιση μέτρων προστασίας, ελέγχων για τις συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων. Καταδεικνύεται πως, αν δε σταματήσει η εργολαβοποίηση, οι ευθύνες της περιφέρειας σε ενδεχόμενα μελλοντικά ατυχήματα θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Απαιτούμε:

  • Η περιφέρεια να πάρει μέτρα σε μόνιμη βάση για την οικονομική στήριξη της οικογένειας του θανόντος εργάτη δακοκτονίας στον Αποκόρωνα.
  • Να γίνουν άμεσες προσλήψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα και με την εξασφάλιση μέτρων προστασίας, με διεξαγωγή ελέγχων για τις συνθήκες δουλειάς των εργατών δακοκτονίας.
  • Ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας, με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live