Στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τη Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης το ζήτημα των πηγών Αρμένων: «Επιτακτική ανάγκη η προστασία τους»

Κανένα σχόλιο

Επερώτηση κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, για την προστασία των πηγών των Αρμένων, η οποία συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, την Πέμπτη 28 Ιούλη.

Για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων των Αρμένων στον Αποκόρωνα που κινητοποιούνται και διεκδικούν την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των πηγών των Αρμένων και την ελεύθερη πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών σε αυτές, τοποθετήθηκε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέκος Μαρινάκης.

Ειδικότερα, κατήγγειλε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι αμφισβητείται η ελεύθερη – ανεμπόδιστη πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών στις πηγές Αρμένων και αναφέρθηκε στην πολύπλευρη σημασία των πηγών που βρίσκονται σε ένα τόπο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και από τις οποίες υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του Αποκόρωνα. Η περιβαλλοντική τους αξία είναι ανεκτίμητη, για το πλήθος φυσικών οικοσυστημάτων που συντηρούν, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται για έναν χώρο με ιστορική αξία.

"Sponsored links"

Ο Αλέκος Μαρινάκης υπογράμμισε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών, για την έλλειψη προστασίας των πηγών. Συγκεκριμένα, από το 2004 υπάρχει απόφαση απαλλοτρίωσης του περιβάλλοντος χώρου των πηγών, η οποία με ευθύνη κεντρικού και τοπικού κράτους δεν έχει εφαρμοστεί.

Επιπλέον, με συνυπευθυνότητα κεντρικού και τοπικού κράτους δε λειτουργούν βιολογικοί καθαρισμοί σε Αρμένους και Στύλο, που είναι απαραίτητοι για την ολοκληρωμένη προστασία των πηγών από ρύπανση.

Τόνισε, ακόμη, ότι ενώ θα έπρεπε να απαγορεύεται οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα για τον χώρο των πηγών των Αρμένων, διαχρονικά οι κυβερνήσεις νομοθετούν για τη διεύρυνση και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος.

Συνυπεύθυνες είναι και η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές που αποδέχονται, υλοποιούν και εξειδικεύουν αυτή την πολιτική που προκαλεί τα λαϊκά προβλήματα.

Τέλος, ο Αλέκος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων των Αρμένων και του ευρύτερου Αποκόρωνα για:

  • Τη διασφάλιση του δημόσιου κοινόχρηστου χαρακτήρα και της ελεύθερης – ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πηγές του Πλατάνου στους Αρμένους.
  • Την προστασία της ποιότητας των πηγών από ρυπογόνους παράγοντες.
  • Την υλοποίηση της απόφασης για απαλλοτρίωση της παρακείμενης ιδιοκτησίας και την απόδοση του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους χώρου σε όλον τον κόσμο.
  • Την ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου, με κριτήριο το όφελος του λαού και όχι των επενδύσεων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live