Στο περιφερειακό συμβούλιο η μελέτη για την προστασία του Παλίγκρεμνου

Κανένα σχόλιο

Αύριο, Τρίτη, θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης η μελέτη που έκανε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και με την οποία ζητείται η κήρυξη της περιοχής του Παλίγκρεμνου στον Πλακιά σε προστατευόμενο μνημείο – τοπίο.

Εφόσον εγκριθεί, τότε θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η οποία θα πρέπει στη συνέχεια να την προωθήσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως είναι αισιόδοξος για την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου και για την πορεία του αιτήματος στο υπουργείο, ώστε να εκδοθεί υπουργική απόφαση και το σχετικό ΦΕΚ και να επισημοποιηθεί ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως προστατευόμενη.

"Sponsored links"

Είναι περίπου 200 στρέμματα αυτά που ζητάμε να χαρακτηριστούν προστατευόμενη περιοχή” διευκρίνισε ο κ. Ταταράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρούσα στο συμβούλιο θα είναι η πλευρά του επενδυτή που σχεδίασε και ξεκίνησε τις εργασίες για την κατασκευή υπόσκαφων τουριστικών διαμερισμάτων στον βράχο του Παλίγκρεμνου, οι οποίες διαδικασίες σταμάτησαν προσωρινά μετά από προσφυγές στη δικαιοσύνη από το δήμο της περιοχής, φορείς και συλλογικότητες που συμμετέχουν στην Κίνηση για την Προστασία του Παλίγκρεμνου.

Παρόντα στη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο αναμένεται να είναι μέλη της Κίνησης.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται:

Στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ – οδός Υγείας 2 και ώρα 12:00 θα συζητηθεί η ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Αξιολόγησης και Χαρακτηρισμού της περιοχής Παλίγκρεμνου Πλακιά, Δήμου Αγίου Βασιλείου, ΠΕ Ρεθύμνου, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ.

Η Kίνηση για την Προστασία του Παλίγκρεμνου θα είμαστε εκεί. Μέσα και έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, να γίνει ακόμη ένα βήμα για την προστασία του αγαπημένου μας βράχου.

Όπως και στις 8 Δεκεμβρίου 2022 είμασταν παρόντες στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων, όπου συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης 49 σωματείων και πολιτών και του Δήμου Αγίου Βασιλείου κατά της οικοδομικής άδειας, (την απόφαση αυτή περιμένουμε να βγει, ελπίζουμε σύντομα) έτσι και τώρα θα δώσουμε το παρόν στον επόμενο σταθμό του αγώνα μας, στο Ηράκλειο.

ΌΛΟΙ! Όσες και όσοι μπορούμε να είμαστε εκεί να ξανά μεταδώσουμε το μήνυμα της 15ης Μαΐου του 2022: Ο ΒΡΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Όπως τότε στον Πλακιά που ξεκινήσαμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα, έτσι τώρα θα τον συνεχίσουμε στο Ηράκλειο”

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live