Στο “σημείο μηδέν” η επιχειρηματικότητα στην Κρήτη – “Έχει σταματήσει κάθε συναλλαγή, οι πελάτες αρνούνται να παραλάβουν παραγγελίες”

Κανένα σχόλιο

Κινδυνεύουν με κατάρρευση δύο από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας: Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός

Σε δύσκολα και αχαρατογράφητα νερά ξαναμπαίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης, έπειτα από μία πολύ σκληρή και αδυσώπητη δεκαετία μνημονίων…

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καραντίνα είναι πολλά και αλυσιδωτά, αν αναλογιστεί κανείς ότι κινδυνεύουν με κατάρρευση δύο από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας: Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, που ούτως ή άλλως είχαν πληγεί βαθύτατα και προ κορωνοϊού, λόγω δάκου και πτώχευσης της Thomas Cook αντίστοιχα.

"Sponsored links"

Η ντόπια επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. “Έχει σταματήσει κάθε συναλλαγή, οι πελάτες αρνούνται να παραλάβουν παραγγελίες!

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά” δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης, που διαβλέπει “πολύ δύσκολες καταστάσεις” στον ορίζοντα:

“Θα έχουμε λουκέτα, ακόμα κι αν αρθούν τα μέτρα. Πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν, μη μπορώντας να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους”.

Ο κ. Λεκάκης ζητά από την κυβέρνηση να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ιδού μερικές από τις προτάσεις του: “Παραγραφή ή το πάγωμα οφειλών”, χορήγηση άτοκων δανείων, που θα δώσουν την απαραίτητη ανάσα ρευστότητας στην αγορά.

Και τέλος, ζητά την πλήρη “επαναλειτουργία της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας” στη χώρα.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις