Στο ΣτΕ προσέφυγε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και άλλοι φορείς ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Κανένα σχόλιο

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν φορείς και πολίτες ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που αφορά στην έγκριση υπογραφής από το ΤΑΙΠΕΔ της σύμβασης παραχώρησης αναβάθμισης και συντήρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιουνίου, Αιγαίου.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλούνται στην αίτησή τους οι προσφεύγοντες είναι ότι η απόφαση του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ελήφθη ενώ απουσίαζαν από το συμβούλιο δυο μέλη. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες – τίθεται θέμα κακής σύνθεσης του συμβουλίου και νομιμότητας της απόφασης που έλαβε.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ακόμη ότι παραβιάζονται διάφορες διατάξεις του Συντάγματος και του ενωσιακού δικαίου που σχετίζονται με τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η παραχώρηση των αεροδρομίων για 42 έτη (με δυνατότητα 10ετούς παράτασης) σε εταιρεία που θα αναλάβει να τα εκσυγχρονίσει (Fraport), είναι αδικαιολόγητα πολύ μεγάλης διάρκειας.

"Sponsored links"

Επιπλέον, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές που αφορούν στην παροχή δημόσιας υπηρεσίας όπως είναι η λειτουργία των αερολιμένων και ιδίως των νησιών. Και αυτό διότι – όπως λένε – δεν διασφαλίζεται η εποπτεία του κράτους στην παραχωρησιούχο εταιρεία και έτσι ανεπίτρεπτα παραχωρείται ανεξέλεγκτη εξουσία επιβολής τελών και άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Μεταξύ των αιτούντων είναι η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ, Περιφερειακή Ενότητα Χανιών, η Γ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τακτικά τα περιφερειακά αυτά αεροδρόμια.

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live