12.8 C
Chania
Saturday, December 9, 2023

Στρατούλης: «Λέμε όχι σε υπουργούς και βουλευτές που υπηρέτησαν μνημόνια»

Ημερομηνία:

Ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για διεύρυνση της συμμαχίας με δυνάμεις της αντιμνημονιακής αριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία με στελέχη που έχουν ψηφίσει ή εφαρμόσει μνημόνια.

«Αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκροτήσαμε με άλλες δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τη Λαϊκή Ενότητα, αμέσως μετά την ψήφιση από την πλειοψηφία των βουλευτών του μαζί με βουλευτές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ του 3ου αντικοινωνικού μνημονίου, που νομιμοποίησε πολιτικά και τα δύο προηγούμενα και αγωνιστήκαμε με συνέπεια για τη μη εφαρμογή του. Επομένως αποχωρήσαμε για σοβαρούς ιδεολογικούς, αξιακούς, πολιτικούς και προγραμματικούς λόγους» ανέφερε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Στρατούλης στο ONE TV και στον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό και εξήγησε πως:

«Η σημερινή υπαρξιακή κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται:

α)στη μνημονιακή συνθηκολόγηση της ηγεσίας του τον Αύγουστο του 2015, όταν μετέτρεψε το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ταπεινωτικό ΝΑΙ

β) στην πιστή εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019 του νεοφιλελεύθερου περιεχομένου 3ου μνημονίου, που τον έφερε σε αντιπαράθεση με τα λαϊκά στρώματα που μέχρι τότε τον στήριζαν

γ) στην αναιμική έως ανύπαρκτη αντιπολίτευσή του απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και

δ) στην έλλειψη πραγματικά εναλλακτικής πρότασής του, που να βγαίνει έξω από τα μνημονιακά πλαίσια.

Αυτές οι πολιτικές της ηγεσίας και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τον οδήγησαν στην απώλεια του αριστερού χαρακτήρα και της πολιτικής αξιοπιστίας του, στις μεγάλες εκλογικές ήττες του, στην εκλογή Κασσελάκη και στη σημερινή κρίση του».

Προσέθεσε πως «η ΛΑΕ ΑΑ είχε πάρει πρωτοβουλίες για συνεργασία στις φετινές βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές με όλες τις δυνάμεις της αντιμνημονιακής αριστεράς. Ανταποκρίθηκαν το ΜέΡΑ25 και άλλες δυνάμεις και ανένταχτοι/ες αγωνιστές/ες της ριζοσπαστικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για διεύρυνση αυτής της συμμαχίας με όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιμνημονιακής ριζοσπαστικής αριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς».

«Στελέχη που αποδεσμεύονται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ψηφίσει ή εφαρμόσει μνημόνια και εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι ήταν (από την υπογραφή του 3ου μνημονίου μέχρι την εκλογή Κασσελάκη( στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ιδίως χωρίς καμία αυτοκριτική για την καταστροφική πορεία του, δεν μπορούν να διαμορφώσουν προοπτική διεξόδου από τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος του λαού και της νεολαίας. Συνεπώς, σε αυτά τα πλαίσια δεν εμπλεκόμαστε στη συζήτηση για το τι θα κάνουν, γιατί η αναγκαία ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν μπορεί να στηριχτεί σε μνημονιακά πλαίσια» ξεκαθάρισε.

Αντίθετα «με δυνάμεις και πρόσωπα που αποδεσμεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας βγάλει συμπεράσματα για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης του και βλέπουν κριτικά και αυτοκριτικά την μέχρι τώρα πορεία μνημονιακής και συστημικής μετάλλαξής του, θα συναντηθούμε στους κοινωνικούς αγώνες και στο διάλογο για την ανασυγκρότηση και ενίσχυση της ενωτικής αντιμνημονιακής Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ