20.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Πραξικόπημα στην Τουρκία: “O στρατός ανέλαβε την εξουσία” – Παρακολουθήστε ζωντανά τις εξελίξεις

Ημερομηνία:

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άγκυρα, ενώ επιστρατεύτηκε σύσσωμο το προσωπικό της Αστυνομίας. Διεκόπη η κυκλοφορία στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, ελικόπτερα ίπτανται πάνω από την Κωνσταντινούπολη (Pics+Vids)

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει προς το παρόν. Ωστόσο εικόνες δείχνουν τανκς, πάνω στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκό πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα.

Cnb1uhHWcAAtXsq
Απαγόρευση κυκλοφορίας κύρηξε ο τούρκικος στρατός

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που ανέφερε πως πλέον ο στρατός ανέλαβε την εξουσία στην Τουρκία, ανατρέποντας την κυβέρνηση. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως όλες οι διεθνείς σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν.

Cnb1sXCWEAAh10E
Στρατός εντός του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης

Πληροφορίες για έκρηξη στα κεντρικά των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομάδα εντός του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ζητήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο».

«Κάποιοι άνθρωποι παρανόμως πραγματοποίησαν μια παράνομη ενέργεια εκτός ιεραρχίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε σχόλια που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV .

Cnb0fn7XgAIArp6

«Αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο. Αυτή η κυβέρνηση θα αποχωρήσει όταν ο λαός το αποφασίσει».

Πρόσθεσε πως όσοι βρεθούν υπεύθυνοι για αυτό που χαρακτήρισε πως μια απόπειρα πραξικοπήματος από μια παράταξη εντός του στρατού θα πληρώνουν με βαρύ τίμημα.

Ο στρατός δηλώνει πως οι σχέσεις με το εξωτερικό θα συνεχιστούν ως έχουν και ότι προτεραιότητα είναι η διατήρηση του νόμου.

Σύντομα θα ακολουθήσει διάγγελμα Ερντογάν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται αιχμάλωτος στρατηγός.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε:

“Ελπίζω ότι θα υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα και συνέχεια εντός της Τουρκίας”

Μπλοκαρισμένα facebook, twitter, youtube στην Τουρκία. Καμία εικόνα από την Τουρκία.

H Τουρκία είναι η 17η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές που έγιναν στις 1 Νοεμβρίου 2015 με ποσοστό κοντά 50%.

Κλειστό το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη. Μήνυμα Ερντογάν δια Skype μέσω CNN Turk.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=0hsrdnroGg8″]

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω twitter:

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω ΕΡΤ:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=VaviMC3KGtQ#action=share”]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ