15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Στ. Αρναουτάκης για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης: “Ο αγώνας, το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και την δημοκρατία καθόρισαν τις τύχες του πολέμου”

Ημερομηνία:

Στον γενναίο αγώνα που έδωσαν με αυταπάρνηση οι Κρητικοί για την ελευθερία και στα διαχρονικά διδάγματα της Ιστορικής Μάχης της Κρήτης που συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρεται σε μήνυμα του με αφορμή την 76η επέτειο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στο μήνυμα του ο κ. Αρναουτάκης για την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης που τιμάται την Κυριακή σε ολόκληρο το νησί, αναφέρει:

«Είναι διαχρονικά τα μηνύματα της ιστορικής επετείου για τα ιδανικά της ελευθερίας,  της αλληλεγγύης , της συμπόρευσης όλων μας  σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη στον κόσμο παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με εκδηλώσεις στο νησί, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο αγώνας, το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και την δημοκρατία καθόρισαν τις τύχες του πολέμου, αφού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εισβολέων: η μάχη είχε μεγάλη διάρκεια και τα επίλεκτα γερμανικά στρατεύματα υπέστησαν σκληρή δοκιμασία και σημαντικές απώλειες, από τις συμμαχικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν και με κάθε τρόπο ανέτρεψαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Χίτλερ. Αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα. Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους, τους ζώντες μαχητές-βετεράνους της Μάχης της Κρήτης. Είμαστε ευγνώμονες στους συμπατριώτες μας μαχητές αλλά και στους βετεράνους των συμμαχικών στρατευμάτων, από την μακρινή Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία αλλά και τη Βρετανία».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...