21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στ. Αρναουτάκης: «Η 1η Δεκεμβρίου είναι ημέρα ορόσημο, για τα Χανιά, την Κρήτη και την Ελλάδα»

Ημερομηνία:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα του για την 108 η ιστορική επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα αναφέρει:

«Η 1η Δεκεμβρίου είναι ημέρα ορόσημο, για τα Χανιά, την Κρήτη και την Ελλάδα. Είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής, σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να χτίσουν μια πατρίδα ελεύθερη.

Η ιστορική επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, μας υπενθυμίζει πως πριν από 108 χρόνια, ο Ελευθέριος Βενιζέλος σφράγισε την πορεία του τόπου στο σύγχρονο κόσμο, φροντίζοντας για την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία του.

Μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής, ως Περιφέρεια Κρήτης, έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες που εξέφρασε και υπηρέτησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αξίες που συμβολικά εκφράστηκαν με την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στο Φρούριο Φιρκά την 1η του Δεκέμβρη του 1913».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ