26.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Στo Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ στα Χανιά θα συμμετέχει και η Τουρκία που αμφισβητεί περιοχές νότια των Χανίων;

Ημερομηνία:

Είναι αυτά από τα παράδοξα που προκαλεί η συμμετοχή μας στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές δραστηριότητες.

Εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού υπογράφηκε η δημιουργία και Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας (Integrated Air and Missile Defense – IAMD Center of Excellence) στο Ακρωτήρι Χανίων, στον ίδιο χώρο που φιλοξενούνται οι εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής Κρήτης (NAMFI) του ΝΑΤΟ.

Αυτό που πέρασε κάπως στο ντούκου είναι ότι αν και η Ελλάδα είναι “επικεφαλής κράτος”, μεταξύ των 4 υποστηριζόντων κρατών βρίσκεται και η Τουρκία!

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, ενώ η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο και αμφισβητεί περιοχές ακόμα και μερικά χιλιόμετρα από τα Χανιά και την Κρήτη, θα έχουν στα Χανιά διαρκη παρουσία και θα κάνει ασκήσεις ο στρατός τους ως μέρος της συμμετοχής τους στο “Κέντρο Αριστείας” του ΝΑΤΟ στο Ακρωτήρι;

Με ποια ακριβώς λογική γίνεται να κάνουμε κοινές ασκήσεις με την Τουρκία και να συνδιοικούμε τη λειτουργία ΝΑΤΟϊκής μονάδας σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως τα Χανιά όταν η Τουρκία αμφισβητεί περιοχές νότια των Χανίων;

Κάνεις, κάποια απάντηση;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση μηχανικού του Δήμου Χανίων παρά την άριστη βαθμολόγησή του κατά την αξιολόγηση

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του...

Σπιτικές προτάσεις

Παγωτό Μια κρέμα γάλακτος φυτική. Την χτυπάμε να γίνει σαντιγί....