26.8 C
Chania
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026

Συγκέντρωση αγροτών την Παρασκευή στον κόμβο Μουρνιών και μηχανοκίνητη πορεία στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Ημερομηνία:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων με ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στον κόμβο των Μουρνιών με τα αγροτικά τους οχήματα και από εκεί θα κατευθυνθούν προς την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Στο κείμενο – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων χαιρετίζει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο ύστερα και από το κάλεσμα του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων.

Αναδείχτηκε η ανάγκη για μαζικό και συντονισμένο αγώνα απέναντι στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το κόστος παραγωγής στις ζωοτροφές, στα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και γενικά στα αγροεφόδια. Οι αυξήσεις στα καύσιμα και στο ρεύμα, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, που είναι αναγκαία για την διαβίωσή μας, έχουν βαρέσει κόκκινο. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές στον παραγωγό στα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο επανάπαυσης.  Μαζί με την καταστροφή στα σταφύλια και στην σταφίδα, την διαφαινόμενη καταστροφή από τον δάκο σε αρκετές περιοχές κάθε συνάδελφος αγρότης και κτηνοτρόφος καταλαβαίνει τι μας περιμένει.

Αν δεν διεκδικήσουμε άμεσα, ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, για όλα τα παραπάνω , ούτε να καλλιεργήσουμε ξανά μπορούμε, ούτε τα αιγοπρόβατα μας να συντηρήσουμε. Εμείς και οι οικογένειες μας θα πεινάσουμε μιας και τα μέχρι τώρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο για κοροϊδία είναι.

Προχωράμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 11:00πμ στον κόμβο των Μουρνιών με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Καλούμε τους Συλλόγους που συμμετείχαν στην σύσκεψη αλλά και αυτούς που δεν συμμετείχαν λόγω δυσκολιών να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της κινητοποίησης.

Ισχυροποιούμε και μαζικοποιούμε τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς μας συλλόγους. Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική – ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας.

Παλεύουμε για:

  • Να δοθεί τώρα επιδότηση 20 ευρώ ανά ζώο για αγορά ζωοτροφών, Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια καθώς και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Να ενισχυθούν άμεσα και πραγματικά οι ίδιοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τραμπ προτείνει να μετονομαστούν τα Στενά του Ορμούζ σε Στενά του Τραμπ

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε ότι τα Στενά του...

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων για δασικούς χάρτες και δακοκτονία

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 4 Σεπτεμβρίου για δασικούς χάρτες, κτηματολόγιο και δακοκτονία.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με «κούρεμα» 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πέτυχε ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με κούρεμα 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ. Μηνιαία δόση μόλις 111 ευρώ για 5 χρόνια.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν 32χρονος και ανήλικη στο Ηράκλειο για 6 τηλεφωνικές απάτες. Απέσπασαν κοσμήματα 4.500€ από ηλικιωμένη προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ και λογιστές.