22.8 C
Chania
Τρίτη, 5 Μαΐου, 2026

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης την Τρίτη 5/05 στο Σύνταγμα για τους απαχθέντες του Global Sumud Flotilla

Ημερομηνία:

«Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, το BDS Greece, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας και το March to Gaza Greece καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης την Τρίτη 5/5/2026 στις 19:00 στο Σύνταγμα για τους δύο απαχθέντες του Global Sumud Flotilla, που οι Ισραηλινοί απήγαγαν, βασάνισαν και τώρα δικάζουν παράνομα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το March to Gaza.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα «Οι δύο σύντροφοί μας, Saif Abu Keshek (αγωνιστής παλαιστινιακής καταγωγής) και Thiago Ávila (Βραζιλιάνος κοινωνικός και περιβαλλοντικός ακτιβιστής) μάχονται εδώ και δεκαετίες για την παλαιστινιακή υπόθεση και αποτελούν ψυχή και σώμα των αποστολών αλληλεγγύης. Και οι δύο ακτιβιστές απήχθησαν και μεταφέρθηκαν σε ισραηλινές φυλακές μετά την επίθεση στον στόλο το βράδυ της 29ης Απριλίου έξω από την Κρήτη!

Καταδικάζουμε την απαγωγή τους, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της μαζικής διεθνούς πειρατείας από το γενοκτονικό κράτος του Ισραήλ και τις κατοχικές ναυτικές δυνάμεις του. Αυτή η ένοπλη πειρατεία έγινε με τη συνεργασία του ελληνικού κράτους και με την συνενοχή των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και των εταίρων τους.

Η επίθεση εναντίον του Global Sumud Flotilla, όπως και προηγούμενες επιθέσεις σε αποστολές με σκοπό το σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζας, συνιστούν σαφή πράξη διεθνούς πειρατείας, παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε έννοια νομιμότητας. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του γενοκτονικού αποκλεισμού της Γάζας, της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής και επιθετικότητας εναντίον της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και του Ιράν, καθώς και της 18ετούς ιστορίας εγχειρημάτων να σπάσει η πολιορκία μέσω θαλάσσης.

Καλούμε σε δράση σε όλη τη χώρα για την άμεση απελευθέρωσή τους, καθώς και όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων:

Τρίτη 5/5 στις 19.00 στο Σύνταγμα.

Η συνθήκη δεν επιτρέπει αναμονή, οφείλουμε να δράσουμε άμεσα.

Λευτεριά στον Σαΐφ, τον Τιάγκο και όλους τους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους – ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται σε ισραηλινά κέντρα βασανιστηρίων και φυλακές!

Free Saif – Free Thiago
Free all Palestinian political prisoners
Free Palestine».

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρά τον κακό χαμό, επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο Γιάννης Παναγόπουλος

Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη, 5 Μαΐου 2026, η Διοίκηση της...

Παρουσίαση νέων δεξαμενών ύδρευσης στο Λιμνί Πολεμαρχίου από τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. καλεί σε παρουσίαση νέων δεξαμενών ύδρευσης στο Λιμνί Πολεμαρχίου την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 στις 13:00. Σημείο συνάντησης τα γραφεία στο Γεράνι.

16ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Ηράκλειο με στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το 16ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής-Γυναικολογίας διοργανώνεται στις 9-10 Μαΐου 2026 στο Ηράκλειο με στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 14 Ευρωπαϊκά Μόρια ECMECs.

Σύλληψη 38χρονου στο Ρέθυμνο για παράνομη οπλοκατοχή

Σύλληψη 38χρονου στο Ρέθυμνο για παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, γεμιστήρες, 128 φυσίγγια και σκοπευτικό εξοπλισμό. Ενεργείται προανάκριση.