21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συγκέντρωση και πορεία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τον Κ. Μανιουδάκη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως στην υπόθεση θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 1 Σεπτεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στις Βρύσες Χανίων.

Πρόσφατα, ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων όντας σε έρευνα για την υπόθεση, κάλεσε τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στον έλεγχο να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την κατηγορία της “ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού”.

Παράλληλα, η οικογένεια του θύματος και η “Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης για την κρατική δολοφονία του Κωστή Μανιουδάκη” εντείνουν τις δράσεις τους για την ενημέρωση του κοινού και την αποκάλυψη της αλήθειας.

Σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου, στις 18:30, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και πορεία προς το Αστυνομικό Μέγαρο με αφορμή την κατάθεση σήμερα και αύριο των αστυνομικών που κατηγορούνται για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ η αρχική διαπίστωση ήταν θάνατος από καρδιακή ανακοπή, η οικογένεια του θύματος κατήγγειλε εξ αρχής ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς. Τέσσερις μήνες μετά, ο ιατροδικαστής κατέθεσε την πραγματογνωμοσύνη του στις 9 Ιανουαρίου 2024, στην οποία καταγράφεται πλήθος τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη.

Κατόπιν ερωτήσεων από τους συνηγόρους της οικογένειας, ο ιατροδικαστής διευκρίνισε ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από “χρήση θλώντος οργάνου”, καθώς το πλήθος και η θέση τους δεν δικαιολογούνται από πτώση.

Σημειώνει, επίσης, πως: «Η στρεσογόνα κατάσταση, ως συνέπεια ξυλοδαρμού, μπορεί να εξηγήσει το ισχαιμικό επεισόδιο, από το οποίο επήλθε ο θάνατος». Σε συνέντευξή του ο Θανάσης Καμπαγιάννης διευκρινίζει: «Όταν μιλάμε για θλων όργανο, εννοούμε, γκλομπ, μπουνιές, κλωτσιές˙ πάντως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν ξυλοδαρμό, ο οποίος είχε ως συνέπεια το καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο Κώστας Μανιουδάκης, που ήταν και η τελική καταγραφόμενη αιτία θανάτου».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με τους πολίτες να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...

Ρεσιτάλ για 2 πιάνα στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία...

Με εκπροσώπους ΤΟΕΒ της Π.Ε. Χανίων ο Νίκος Καλογερής

Η επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας από το ΥΠΕΝ που...

Πασχαλινό Bazaar από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar με...