20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συγκέντρωση την Παρασκευή στα Χανιά για τους συλληφθέντες της απαγορευμένης διαδήλωσης της 6 Δεκέμβρη – Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων

Ημερομηνία:

Με κοινή ανακοινωσή τους τοο ΚΚΕ(μ-λ), η ΛΑΕ, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 26 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα υπέρ των 62 διαδηλωτών που συνελήφθησαν κατά τη διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Στην πολιτική δίκη που είναι προγραμματισμένη για τις 29/11 στην Αθήνα κατηγορούμενοι είναι 62 αγωνιστές που κόντρα στην περυσινή απαγόρευση συγκεντρώσεων επιχείρησαν να διαδηλώσουν στις 6 Δεκέμβρη.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι οι γνωστές κατηγορίες που στήνει το σύστημα και οι μηχανισμοί του και αφορούν τη διασπορά μολυσματικής νόσου. Διαδηλωτές που τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις αλλά στοιβάχτηκαν με τις ώρες στα κρατητήρια της αστυνομίας. Αντίστοιχή δίκη εκκρεμεί και στα Χανιά που την ίδια μέρα πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις μετά από το χτύπημα της συγκέντρωσης από την αστυνομία.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για τα γεγονότα στα Σεπόλια για την επίσης απαγορευμένη με πρόσχημα την πανδημία ,πορεία του Πολυτεχνείου του 2020.

Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που με την εγκληματική της πολιτική αφήνει το λαό έκθετο στην πανδημία, με το σύστημα περίθαλψης διαλυμένο, τις ΜΕΘ μετρημένες στα δάχτυλα και τους εργαζόμενους και το λαό στοιβαγμένους και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ.

Την ώρα που ο λαός αντιμετωπίζει απροστάτευτος την πανδημία, η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει το λαϊκό- εργατικό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο γύψο. Θέλει το λαό και τη νεολαία στο περιθώριο και τρομοκρατημένους, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη και να εντείνει τη συνολικότερη αντιλαϊκή της επίθεση. Απόδειξη γι’ αυτό ήταν οι δεκάδες αντεργατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων, ο κατάπτυστος νόμος Κεραμέως, το νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη που απαγορεύει τις απεργίες και τη συνδικαλιστική δράση.

Σε αυτή τη πολιτική εντάσσονται το μπαράζ πολιτικών δικών αγωνιστών είτε γιατί διαδήλωσαν κόντρα στις απαγορεύσεις είτε γιατί αντέδρασαν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη είτε γιατί διαδήλωσαν ενάντια στις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα. Σε αυτή τη πολιτική εντάσσεται και η πρόσφατη απόπειρα επιβολής πειθαρχικού για ”αφισόρυπανση” στο Πολυτεχνείο Κρήτης καθώς και η προτροπή για εισαγγελική έρευνα από πλευράς Κεραμέως για κινητοποίηση του ενιαίου φοιτητικού συλλόγου.

Η πολιτική της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων έχει στόχο τον ίδιο το λαό, συμπληρώνει και στηρίζει την αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση του συστήματος. Μια επίθεση που εργαλειοποιεί την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία.

Οι δίκες που δικάζουν αγωνιστές επειδή διαδήλωσαν κόντρα σε αυτή την πολιτική μας αφορούν όλους. Αφορούν το δικαίωμα μας να παλεύουμε για ψωμί, δουλειά, ελευθερίες, ειρήνη. Να αντιπαλέψουμε λοιπόν μαζικά στους δρόμους την πολιτική που θέλει να φιμώσει το λαό και τους αγώνες του!

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση.

Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές.

Να διαγράφουν τα πρόστιμα.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού ή πάλη θα την σπάσει!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ