15.8 C
Chania
Wednesday, February 21, 2024

Συγκλονίζει η ιστορία δανειολήπτη που πέθανε από καρκίνο ενώ πάλευε να σώσει το σπίτι του

Ημερομηνία:

Μια συγκλονιστική ιστορία για έναν νομοταγή πολίτη που πέθανε «παλεύοντας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του να νικήσει το σύστημα και τους servicers» έφερε στο προσκήνιο η δικηγόρος Μαρία Μοσχοπούλου και αναδημοσιεύεται στο Twitter από την Αρετή Αθανασίου.

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις πρόκειται για τον Σ.Μ., ο οποίος έδινε αγώνα για τη ζωή του ενάντια στον καρκίνο ενώ παράλληλα πάλευε με μηχανισμούς, «παραθυράκια» και συμφέροντα, με όλους τους νόμιμους τρόπους να εξοφλήσει τα χρέη του και να διατηρήσει την περιουσία του.

«Αλλά σήμερα ο κύριος Σ.Μ. αποφάσισε ότι κουράστηκε να παλεύει και θέλησε να ξεκουραστεί. Κύριε Σ.Μ. θα το φωνάξω δυνατά, ότι ο αγώνας που δώσατε ήταν έντιμος απέναντι σε ένα ανέντιμο και άτεγκτο σύστημα», σημειώνει η δικηγόρος Μαρία Μοσχοπούλου στο κείμενο της.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Σήμερα βίωσα μια από τις πιο έντονες στιγμές στη δικηγορία και αισθάνθηκα την ανάγκη να τη μοιραστώ.

Με τον κύριο Σ.Μ. είχαμε μια εξαρχής άψογη συνεργασία εμπιστοσύνης. Πείτε μου τι θέλετε από έγγραφα και εγώ θα σας τα φέρω, έλεγε. Πάντα συνεργάσιμος και οργανωτικός σε σημείο εντυπωσιασμού. Αυτό που λέμε στο χωριό μου νοικοκύρης.

Ο κύριος Σ.Μ. το έτος 2018 κάνει ρύθμιση με την Εθνική για ένα στεγαστικό δάνειο. Την τηρεί. Η Εθνική Τράπεζα παρά ταύτα προβαίνει σε αίτηση για έκδοση Διαταγής Πληρωμής. Ενώ πλήρωνε. Συνεχίζει να πληρώνει και να τους καλεί για να βρεθεί λύση.

Στο μεσοδιάστημα έρχεται διάγνωση για μεταστατικό καρκίνο.

Ενημερώνει την τράπεζα αλλά το δάνειο -φεύ!- μεταβιβάστηκε.

Πληρώνει. Συνεχίζει να πληρώνει. Τρέχει να ενημερώσει τη DoValue. Τον ενημερώνουν ότι πρέπει να πληρώσει σε άλλο λογαριασμό τις δόσεις.

Ο καρκίνος συνεχίζει. Οι θεραπείες ξεκινούν. Μένει παράλυτος. Αλλά συνεχίζει να πληρώνει.

Ακολουθούν πάνω από 15 έγγραφα αιτήματα ρύθμισης, στα οποία αδιαφορούν. Τι έγγραφα ασθένειας, τι προτάσεις ρύθμισης με γενναία εφάπαξ ποσά, τι στοιχεία ακίνητης περιουσίας, ο κυριος Σ.Μ. έκανε ο,τι μπορούσε. Κυρίως, συνέχισε να πληρώνει.

"google ad"

Μας κάνουν επιταγή προς πληρωμή. Κάνουμε Ανακοπή και Ασφαλιστικά.
Κερδίζουμε τα ασφαλιστικά αλλά προλαβαίνουν να κάνουν Κατάσχεση.

Κάνουμε νέα ανακοπή. Οι πιθανότητες ευδοκίμησης είναι με το μέρος μας.
Σήμερα συζητήσαμε την Ανακοπή κατά της ΔΠ που από ο,τι φαίνεται θα ακυρωθεί πανηγυρικά.

Αλλά σήμερα ο κύριος Σ.Μ. αποφάσισε ότι κουράστηκε να παλεύει και θέλησε να ξεκουραστεί.

Κύριε Σ.Μ. θα το φωνάξω δυνατά, ότι ο αγώνας που δώσατε ήταν έντιμος απέναντι σε ένα ανέντιμο και άτεγκτο σύστημα.
Θα τα καταφέρουμε, όμως.

Θα συμφωνήσω στη φράση που μου λέγατε στο τέλος κάθε συνάντησης.
Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε κυρία Μοσχοπούλου, γιατί έχουμε δίκαιο.»

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ