20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συγκλονίζει η Πηγή Δεβετζή για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από αθλητικό παράγοντα

Ημερομηνία:

Συγκλονιστική είναι η καταγγελία της Πηγής Δεβετζή για σεξουαλική επίθεση από αθλητικό παράγοντα.

«Παίρνοντας τη σκυτάλη» από τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως, μετά και τη Σοφία Μπεκατώρου, η Πηγή Δεβετζή περιγράφει την απόπειρα βιασμού σε βάρος της όταν ξεκινούσε την καριέρα της.

Η ελληνίδα ολυμπιονίκης του στίβου μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου για την απόπειρα σε βάρος της από αθλητικό παράγοντα, ο οποίος μάλιστα ήταν παντρεμένος με παιδιά.

«Με στρίμωξε, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ»

«Έχω κι εγώ μια κακοποιητική εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού. Παράγοντας του αθλητισμού, όχι από τον στίβο, όταν είχα κατέβει στην Αθήνα, ένα κορίτσι από την επαρχία, που δεν είχα την πονηράδα να σκεφτώ ότι θα με πλησιάσει κάποιος για να εκμεταλλευτεί κάτι από εμένα.

Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο τότε και μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήταν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη, αλλά δεν είχα τις εμπειρίες, ήμουν ακόμα κορίτσι, δεν ήμουν γυναίκα. Μου έταξε μεγάλη ζωή, να με πάρει από το ΟΑΚΑ, να μου νοικιάσει σπίτι. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου.

Μια μέρα με είχε καλέσει στο γραφείο του να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Ευτυχώς με βοήθησε ο Θεός και χτύπησε το τηλέφωνό του και προσπάθησα να ξεφύγω.

Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, είχα παγώσει. Το έχω βιώσει όλο αυτό σε άσχημο βαθμό και πού να το πω; Ήταν παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα ήταν επειδή σεβάστηκα τα παιδιά του και τίποτα άλλο», περιέγραψε η Πηγή Δεβετζή.

«Τον συναντούσα συνέχεια και ήθελα να τον πνίξω»

Όπως σημείωσε η Πηγή Δεβετζή, «αυτόν τον συναντούσα συνέχεια. Τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Τον συναντούσα και έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου. Είπα ότι δεν με θέλουν οι προπονητές και θα γυρίσω πίσω».

Και απαντώντας για το αν έψαξε το ενδεχόμενο ο ίδιος άνθρωπος να έκανε κάτι αντίστοιχο σε άλλα κορίτσια, απάντησε:

«Δεν έψαξα ποτέ. Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Πολλά χρόνια λέω πρέπει να μιλήσω. Τελικά εξαφανίστηκα και πήγα σε μοναστήρι. Όχι για πολύ καιρό, βρήκα πνευματικούς και μίλησα. Έκανα προσευχή. Πριν από δύο χρόνια πήγα στα Ιεροσόλυμα, έπεσα πάνω στον Πανάγιο τάφο, είπα συγχώρεσε τον και βοήθησέ με να προχωρήσω».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...