12.1 C
Chania
Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2026

Συγκλονίζουν οι γονείς της άτυχης Δώρας – Χτυπούσε και απειλούσε τις συντρόφους του ο δράστης – Είχε απαγάγει την πρώην γυναίκα του

Ημερομηνία:

Συγκλονίζουν οι αποκλειστικές δηλώσεις των γονέων και της αδερφής της άτυχης Δώρας η οποία δολοφονήθηκε χθες από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο.

«Κάποια στιγμή μου λέει ‘’μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες’’. Μου έλεγε ‘’έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου’’. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστος πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» ανέφερε η κ. Κατερίνα στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει».

«Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».

Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη, ενώ συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με την κ. Κατερίνα.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η τραγική μητέρα για τη μέρα του φόνου.

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος.

Η αδερφή του θύματος, η Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδερφή της μια μέρα πριν την δολοφονία.

Χτυπούσε και απειλούσε τις συντρόφους του ο δράστης – Είχε απαγάγει την πρώην γυναίκα του

Οπως αναφέρει η «Δημοκρατική της Ρόδου» ο 40χρονος γυναικοκτόνος είχε προϊστορία στην κακοποίηση και την παρενοχλητική συμπεριφορά. Κι άλλες γυναίκες είχαν πέσει θύματά του, όμως η 31 Δώρα έμελλε να είναι η τελευταία που θα υπέφερε στα χέρια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφό του επί 4μήνο, η οποία υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Ήταν βίαιος

Στην πρώην σύζυγό του ο 40χρονος είχε προκαλέσει επίσης προβλήματα. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει όταν ακόμη βρίσκονταν σε διάσταση, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία «θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα. Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα».

Η γυναίκα είχε κάνει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το 2011, ωστόσο ο γάμος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, παράλληλα την εκβίαζε.

Και απαγωγή…

Την ίδια ώρα, σοκάρει το γεγονός ότι με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο του σπιτιού της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της…

topontiki.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΛΜΕ: Προκήρυξη πανελλαδικών στάσεων εργασίας για τις υποχρεωτικές υπερωρίες

Η ΟΛΜΕ προκηρύσσει πανελλαδικές κυλιόμενες μονόωρες στάσεις εργασίας από 2/3 έως 3/4/2026 για τη συνδικαλιστική κάλυψη εκπαιδευτικών με υποχρεωτικές υπερωρίες.

Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων

Ο ΣΕΠΕ Χανίων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Ο σύλλογος με έδρα το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων καλεί εκπαιδευτικούς και πολίτες να συμμετάσχουν.

Τιμητική βραδιά για τους εκπαιδευτικούς που αφυπηρέτησαν το 2025 στα Χανιά

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων τιμά τους αφυπηρετήσαντες συναδέλφους του 2025. Η εκδήλωση στις 4 Μαρτίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Χάρης Μαμουλάκης: Επίκαιρη Ερώτηση για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» μετά τη μεταφορά στο Καστέλι το 2027.