Συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη – Συγκέντρωση και στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Κλειστοί ήταν σήμερα, από τις 10:30 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», καθώς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι σταθμοί έκλεισαν με εντολή της ΕΛΑΣ σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Στις κινητοποιήσεις που έγινε επίσης στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα Χανιά συμμετείχαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.

Πολυπληθής ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο

"Sponsored links"

aper

aper

Το συνδικάτο Οικοδόμων για την κινητοποίηση της Κυριακής

Στη συγκέντρωση της πλατείας Ελευθερίας συμμετείχε και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Χαιρετίζουμε τους μαζικούς φορείς, τους συνδικαλιστές, τους απλούς εργαζόμενους, που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Συνδικάτου μας μαζί με αλλά Εργατικά Σωματεία.
Ο παλμός και η αποφασιστικότητα του κόσμο μετέτρεψαν το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας, σε μία ακόμη μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση.

Πορεία Τέμπη Ηράκλειο

Στο συλλαλητήριο έδωσαν το παρόν31 μαζικοί φορείς:Το Ν.Τ. Ηρακλείου ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο ΣΕΠΕ «Δ. Θεοτοκόπουλος», Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου, η Ένωση Γονέων Ηρακλείου, Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ”, το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου , ο Σύλλογος Ωρομισθίων -Αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΙΕΚ ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) Ηρακλείου, οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ηρακλείου και ΔΕΥΑ Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, η ΟΓΕ Ηρακλείου, το τοπικό παρακράτημα Κρήτης Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, η επιτροπή αγώνα εργαζομένων αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν Ηρακλείου, το Σωματείο Περιοδεύων  Πωλητών προμηθέας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, CSD, Χημικού, Μαθηματικού, ΤΕΤΥ Ιατρικής, Βιολογικού, ΣΕΥ, ΣΔΟ, ΣΤΕΦ, ΣΓΕ.

Πορεία Τέμπη Ηράκλειο

"Sponsored links"

Η Οργή λαού που απαιτεί να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να ληφθούν μέτρα προστασίας της ζωής του λαού εκφράστηκες σεχιλιάδες συγκεντρωμένους, άνθρωποι όλων των ηλικιών, που φώναξαν δυνατά «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Πορεία Τέμπη Ηράκλειο

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ακόμη καθηλωτική πορεία στο κέντρο της πόλης.
Όλοι μαζί εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, φοιτητές, απόμαχοι της δουλειάς, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά ενάντια στη σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη οργανώνοντας την Απεργιακή μάχη για την  Πέμπτη  16 Μάρτη” Η νέα κινητοποίηση στο Ηράκλειο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας.

Την ίδια ώρα με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Οι επικοινωνίες του προφυλακισμένου σταθμάρχη Λάρισας αποκαλύπτουν μία προβληματική εικόνα σ` ένα νευραλγικό πόστο, ενώ οι απαντήσεις που έδωσε στην ανάκριση φαίνεται να καταρρίπτονται από τα γεγονότα.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live